Незабавно да се пуснат поне обикновените моряци. Това много би

...
Незабавно да се пуснат поне обикновените моряци. Това много би
Коментари Харесай

Борисов: Русия да пусне незабавно поне обикновените украински моряци

Незабавно да се пуснат най-малко елементарните моряци. Това доста би асъдействало за разрешаване на рецесията сред Русия и Украйна и без значение от вътрешнополитическите си проблеми, които желаят да вземат решение тези страни, да седнат и да затворят този спор. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел преди постоянното съвещание на Европейския съвет.

"Снощи всички водачи единомислещи гласувахме за удължаването на глобите против Русия. Категоричен съм, че Минските съглашения би трябвало да се съблюдават. България е извънредно уязвима по този спор, освен поради преноса на газ, само че просто поради близостта и акваторията на Черно море. Истински се надявам съветските управляващи да погледнат с положително око на това предложение и елементарните моряци да бъдат пуснати “, разяснява Борисов.

В отговор на журналистически въпрос за досието по миграцията, министър председателят съобщи, че България е срещу разделянето на Пакета, тъй като това би могло да сложи под риск сигурността.

„ Ние сме страна на първа линия, оправяме се прелестно, всичко го регистрират, а всяко едно решение и делене на пакета ни слага под риск. Защото в случай че се разделят, може да се окаже, че ние освен ги стопираме, само че по-късно би трябвало да се грижим и за тях, и откакто мине избран интервал от време, те стартират да се движат свободно. Затова съм толкоз корав да не се разделя Пакета “, добави още Бойко Борисов.

„ Не смятам, че Министерски съвет или администрацията на Министерски съвет, или инспекторатът към Министерски съвет е способен да ръководи болница “, сподели министър-председателят Борисов по отношение на преструктурирането на Университетската болница „ Лозенец “ в детска болница. Той уточни, че ще упорства пред Народното събрание болничното заведение да не е под ръководството на Министерски съвет. „ Държат да остане такава каквато е, дано остане. Но държа тя да си отиде към Министерството на здравеопазването. Там са способените органи, там е контролът, там е медицински одит “, акцентира министър председателят Борисов. Той добави, че ще организира среща с финансовия министър Владислав Горанов, с цел да се намерят решения за възобновяване на част от задълженията на лечебното заведение.

“Надявам се да дадат по-добри условия, тъй като това, което съм разговарял с водачите - нов F16 е доста по-добър аероплан от всички останали, които се оферират. Има комисии, които преглеждат тези предложения. По никакъв метод не се меся - дебело наблягам, като се изключи че желая за нашата авиация да има най-хубавия аероплан, тъй като обстановката в региона се усложнява. Трябва ни военен аероплан, който може да навлиза във военни дейности и да надвива “, сподели министър председателят Борисов. Той уточни, че чака в най-скоро време решението на комисиите, които работят по избора на техника за бойната ни авиация. „ В момента имаме единствено транспортни. В последните 10-15 години в други държавни управления са купувани единствено транспортни Кугари, Спартани, Пантери - без въоръжение “, добави министър-председателят.

Борисов акцентира още, че по време на работната сесия на Европейския съвет е настоял в границите на този Европейски парламент и тази Комисия да се одобри Многогодишната финансова рамка.

„ Настоявах кохезията, общата селскостопанска политика да останат. Да създадем бюджет, с цел да отговорим на конкуренцията в геостратегически проект на Европейски Съюз “, съобщи министър-председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР