Незабавна смяна на директора на ДНСК искат от Инициативен комитет

...
Незабавна смяна на директора на ДНСК искат от Инициативен комитет
Коментари Харесай

Протестиращите срещу Златен век: Депутатите да отменят поправката Артекс

Незабавна промяна на шефа на ДНСК желаят от Инициативен комитет " Лозенец ", които стачкуват против градежа на небостъргача " Златен век " в квартала им. 

Административен съд София – град излезе с решение за анулация  заповедта на ДНСК, която стопира строителството. 

В процеса на делото стана ясно, че освен, че заповедта не е добре дефинирана, само че и е зле защитавана в правосъдна зала, считат от ИК. " Съдът се произнася за периода на разрешението за градеж без въобще да чуе другата позиция. Когато в правосъдната зала „ Артекс “ излагат своите причини, юристите на ДНСК не ги оспорват. Не вършат нищо, с цел да изложат гледната точка за изтекло строително позволение. Нещо повече на 23.07 от Дирекция „ Национален строителен надзор “ излизат с прес-съобщение, в което също поясняват, че Златен век имат годно позволение. В цялостно несъгласие с позицията на министър Аврамова от април и заявката на премиера, че няма корекция „ Артекс “, пишат от ИК " Лозенец ".  

Те упорстват да се разпореди на авторитетна адвокатска адвокатска фирма да поеме обжалването на правосъдното решение, както и способените институции да стартират дело за тълкувателно решение на Върховен административен съд по отношение на приложимостта на поправката „ Артекс “ за предишни случаи и дали всяко изменение на градеж възобновява периодите на строителното позволение.
Очакваме от народните представители да потвърдят, че не са възнамерявали поправката „ Артекс “, че не са приели удължените периоди на разрешенията за градеж да имат назад деяние като анулират тази корекция. Нека потвърдят, че евтините жилища не са им повлияли на метода на гласоподаване, да върнат по-късите периоди на разрешителните, щом съдът на първа инстанция споделя, че те работят и за заварени случаи и по този начин няма да си приказваме, че позволение за градеж издадено през далечната 2007г. може да е годно чак до 2028г., пишат още от ИК " Лозенец ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР