Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, Хилда Казасян, Силвия Лулчева, Елен Колева,

...
Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, Хилда Казасян, Силвия Лулчева, Елен Колева,
Коментари Харесай

Британският посланик и българските звезди заедно срещу експериментите с животни

Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, Хилда Казасян, Силвия Лулчева, Елен Колева, Силвия Петкова, Даяна Ханджиева, Димитър Рачков и Добрина Чешмеджиева поддържаха петиция против тестването на козметика върху четириноги на откриването на The Body Shop у нас, видя HotArena.

 

Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс, дипломат на Англия у нас, и звездите на българския шоубизнес се сплотиха, с цел да се постави завършек на една международна неправда - страданието на почтени животни. Заедно те поддържаха световната петиция против тестването на козметика върху четириноги по време на откриването на първия магазин на The Body Shop в столичния The Mall.

Актьорите Димитър Рачков, Силвия Лулчева, Елен Колева, Силвия Петкова, Даяна Ханджиева застанаха зад благородната самодейност на английския козметичен бранд и организацията Cruelty Free International. Към тях се причисли певицата Хилда Казасян, а също известни лица от дребния екран като Добрина Чешмеджиева и Константина Живова. Много от тях се снимаха с голям бухнал заек – знак на акцията по света, с цел да изразят съпричастността си към животните.

„ Много се веселя, че мога да оказа помощ на идея, която ще постави завършек на опитите върху четириноги “, сподели Силвия Лулчева, която обожава своя йоркширски териер. Петицията подписа и звездата от настоящия кинохит „ Революция Х “ Силвия Петкова, в чието семейство съжителстват хъски и питбул.

„ The Body Shop следва изключителни етични стандарти, които популяризира по целия свят. Самата аз употребявам гримовете на марката, тъй като те не са тествани върху животни “, добави Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс.

 

The Body Shop е първата интернационална козметична марка, която цели да постави завършек на жестоките опити с четириноги. „ Вярваме, че бизнесът може да  работи в името на положителното, да пази околната среда, да основава етична просвета и даже да трансформира законите ”, съобщи Джени Уайтхорн, маркетинг шеф за Европа и Африка на  The Body Shop. От свое име тя благодари на представителката на марката у нас Венета Петкова, с чиито старания известната марка стъпи и в България. 

През 2013 година The Body Shop и Cruelty Free International с общи сили съумяват да извоюват възбрана за тестването на артикули върху животни в Европейския съюз. Но това не е задоволително, тъй като доста четириноги по целия свят не престават да страдат. Все още 80% от страните разрешават опити върху най-беззащитните същества. В международен мащаб сяка година за тестването на козметика се употребяват повече от 500 000 животни,  а доста от тях умират или остават осакатени.

 

За The Body Shop

Оригиналният английски бранд, прочут със своята висока нравственос – The Body Shop, публично стъпи в България. Първите магазини на марката отвориха на 16.06.2018 година в The Mall и Paradise Center, София.

Глобалната марка за хубост The Body Shop е учредена през 1976 година от Анита Родик в Брайтън, Англия. Компанията е пионер в използването на натурални съставки и се стреми да направи позитивна смяна в света, като предлага висококачествени и естествени козметични артикули, създадени съгласно етичните стандарти. Бизнесът може да бъде мощ за положително – това е главната движеща полезност на марката.

The Body Shop обгръща 3 000 търговски обекта в над 60 страни. Заедно с Aesop и Natura е част от козметичната група Natura & Co -  световна мрежа от компании, ангажирани със основаването на позитивна икономическа, обществена и екологична смяна.

www.thebodyshop.bg 
https://www.facebook.com/TheBodyShopBulgaria/?ref=br_rs
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР