Нейно Кралско Височество Дана Фирас, принцеса на Хашемитско Кралство Йордания,

...
Нейно Кралско Височество Дана Фирас, принцеса на Хашемитско Кралство Йордания,
Коментари Харесай

Йорданската принцеса Н.В Дана Фирас прие българска дамска делегация в Аман

Нейно Кралско Височество Дана Фирас, принцеса на Хашемитско Кралство Йордания, дипломат на благосклонност на ЮНЕСКО и президент на " Петра Нешънъл Тръст ", посрещна българската женска делегация в Аман.

 

Първата по рода си среща на българската женска делегация в Кралство Йордания провокира голям медиен интерес в близкоизточната страна, а гостуването бе по самодейност на почетния консул на Кралството в България и ръководител на Българо-йорданската камара за икономическо съдействие - доктор Хасан Ал Бармауи.

 

Н.В. Дана Фирас поздрави гостите от България и одобри с огромен възторг предлагането на журналистката и специалист по КИН Патриция Кирилова да обменят опит за запазване на културно-историческото завещание, в което Йордания има добър опит, който може да бъде прибавен и в България.
Принцесата получи неповторим подарък от делегацията, водена от доктор Хасан Ал Бармауи - имитация на златния ритон от емблематичното тракийско богатство, част от българското културно-историческо завещание.
 

 

В международния ден на дамата - 21 март, българската делегация беше призната от Негово превъзходителство господин Ахмед Ал-Сафади, ръководител на Йорданския парламент. По-късно дамите посетиха Йорданската Горна камара и се срещнаха с ръководителя на групата за външна политика и ръководител на групата за другарство с България -  сенатор  Муфлех Ал Рахими.  Там участва и женският комитет от Горната камара. С необикновен интерес мина срещата с министъра на вложенията - г-жа  Холуд Ал Сакаф, която е измежду 5-те жени-министри в Йорданския кабинет.
Най-големият всекидневник в Йордания - в. Ал Дустор, одобри в редакцията си българската делегация и направи просторен репортаж за Българо-йорданския конгрес на дамите, който се организира под патронажа на министъра на обществените грижи - госпожа Уафа Бани Мустафа и под председателството  на основния редактор на ежедневника - господин Мустафа Ал Риалат.

 

Първите срещи на женската делегация бяха в Акаба с Негово Превъзходителство господин Найеф Хамиди Ал Файез, ръководител на свободната икономическа зона Акаба. Бизнес срещата бе в централата на зоната. След това делегацията гостува на гостоприемния клуб “Принцеса Басма ” в Акаба. Жените на Акаба одобриха с наслада поканата на българската делегация да гостуват в България за обмяна на опит.

 



 

40 дами, сполучливо разрастващи разнообразни действия - медицина и нововъведения, просвета, просвета, медии, търговия, туризъм, строителство, право, фармация и услуги бяха част от делегацията. Сред дамите бе и легендата на българската сцена Силвия Кацарова.
Идеята за гостуването в Кралството породи след премията за Будител на годината 2022, връчена на Силвия Кацарова от водача на Женския експертен съвет към Общобългарския парламент и към Международната организация на обединените българи - журналистката и пиар Патриция Кирилова. Специален посетител на събитието бе доктор Бармауи и брачната половинка му Ирина, фамилни другари на именитата певица.
Снимки ВИП Комюникейшън

 



създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР