Nexo, водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи,

...
Nexo, водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи,
Коментари Харесай

Безплатно обучение на 210 учители

Nexo, водеща международна контролирана институция за ръководство на цифрови активи, основана в България, дава старт на интензивни просветителни курсове за рационализиране на цифровите умения на 210 учители от 71 обитаеми места в националната стратегия “Код: Бъдеще ”. Присъствените образования започват на 25 ноември, 2022 година в градовете София, Ямбол, Пловдив, Велико Търново и Варна .

Професионалните образования, носещи три квалификационни заема от МОН, провеждани от MindHub и Фондация “Работилница за цивилен начинания ” (ФРГИ), целят да поддържат български учители от разнородни просветителни дисциплини както в огромни, по този начин и в дребни обитаеми места.

“Код ” Бъдеще ” представлява  серия от професионални семинари и на практика образования, създадени от интернационалните експерти в региона на високите технологии.  Програмата поставя основите на основни умения в цифрова среда, измежду които: програмиране, дизайн мислене и консолидиране на STEM образование,  фокусирано върху просвета, технологии, инженерство и математика.

Обучителният развой продължава до февруари 2023 година, а учителите, приключили сполучливо програмата ще вземат своя формален документ, както и три квалификационни заема от МОН на публично събитие с уредниците.

Коста Кънчев, съосновател и ръководител на управителния съвет на Nexo:

“Водени от последните изследвания, които слагат страната ни на предпоследно място по цифрова просветеност в Европейски съюз, задачата на Nexo е да насърчи висококачественото цифрово образование в родината ни и да подтиква модернизирането на образованието. С тази дълготрайна самодейност екипът ни има вяра, че ще поддържа бъдещето потомство иноватори и ще затвърди мястото на България на софтуерната карта на света ”.

В рамките на един месец от анонса на самодейността за включване в нея аплайваха учители от цялата страна, минали няколко изявленията за оценка на мотивацията и равнището на притежаване на британски език. Те бяха утвърдени от специалисти на MindHub и ФРГИ.

Поли Янкова, създател и наставник в MindHub:

“Щастливи сме, че програмата “Код: Бъдеще ” провокира подобен интерес в учителите от цяла България! С нея целим да сложим началото на една гражданска война в образованието с поддръжката на бизнеса. Нека има повече софтуерни преподаватели, прилагащи нововъведения в класната стая ”.

Илияна Николова, Изпълнителен шеф на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “:

“Инициативата „ Код: Бъдеще “ дава един прекрасен  образец за партньорство с задача, което събира просветителната система, гражданска организация и представители на бизнеса в името на по-доброто бъдеще на децата на България! Благодарни сме за ентусиазма на преподавателите да покачват своите познания и умения, на хората от Регионалните ръководства по образованието и редица цивилен организации, които ни помогнаха, с цел да стигнем до учители от толкоз доста обитаеми места. За нас е наслаждение да работим с МindHub, които с огромно предпочитание предават знанията си, както и с екипа на Nexo, за които идеята обучение е задача ”.

Повече за самодейността и изискванията за присъединяване можете да научите на страницата на „ Код: Бъдеще “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР