Невяна Владинова ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика София,

...
Невяна Владинова ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика София,
Коментари Харесай

Без Невяна Владинова на Световната купа в София, Русия идва със сестрите Аверини


Невяна Владинова ще пропусне Световната купа по художествена гимнастика София, това стана ясно след бяха оповестени поименните поръчки на участничките в конкуренцията.

Капитанът на националният ни тим (индивидуално) сега лекува травма на глезена и към момента не е изцяло възобновена. Това е и повода Владинова да не бъде декларирана за присъединяване в надпреварата. Целта на управлението на Българската федерация по художествена гимнастика и на треньорския щаб е първата ни гимнастичка да бъде съхранена за най-важния и виновен старт тази година – Световното състезание на което сме домакини през септември.

Така в първата от четирите Световни купи от категория " World Cup " България ще бъде показана от Катрин Тасева и Боряна Калейн.

Интересът към надпреварата в София е голям. Световният хайлайф идва у нас с цел да направи генерална подготовка за Шампионата на планетата. С оглед на броя на участничките, на процедура България ще бъде хазаин на две международни шампионати. Според поименните поръчки за оценките в самостоятелната конкуренция ще се борят 57 гимнастички от 34 страни.

Русия идва с „ тежката “ си артилерия – сестрите Дина и Арина Аверини. Беларус е декларирала Алина Харнаско и Катерина Халхина, Украйна е в състав – Влада Николченко и Олена Диатченко. Израел ще бъде показан от Линой Ашрам и Никол Воронков, Япония от Кахо Минагава и Сумире Кита, а за Италия са декларирани Милена Балдасари и Александра Ажурджукулезе.

Интересен факт е, че като треньор на индийската гимнастичка Мегхана Гундлапали е декларирана Варвара Филиу, която до скоро беше най-хубавата гръцка състезателката по художествена гимнастика, чиято майка е българка.

При ансамблите битката за медалите също ще е убийствена. Всички съществени съперници на нашите Симона Дянкова, Елина Бинева, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс идват в София. Сред декларираните 19 ансамбъла са отборите на Русия, Италия, Беларус, Украйна, Япония, Испания, Корея.

Петорката на Израел също ще вземе присъединяване, като треньор на тима е записана някогашната национална състезателка Рахел Вигдорчик (участничка на ОИ в Пекин през 2008 и на СП в Мие година по-късно). В поръчките още веднъж попада състава на Германия с отбор управител Нешка Робева.

Световната купа по художествена гимнастика в София ще се организира от 30 март до 1 април в „ Арена Армеец “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР