Невротиците предпочитат силния алкохол, любителите на виното са най-дружелюбни, а

...
Невротиците предпочитат силния алкохол, любителите на виното са най-дружелюбни, а
Коментари Харесай

Невротиците предпочитат уиски, щастливците – бира. Какво говори изборът на алкохол за характера?

Невротиците избират мощния алкохол, феновете на виното са най-дружелюбни, а бирата се избира от хора, които са удовлетворени от живота, са открили учени. Въпреки че желанията към алкохолните питиета са свързани с някои черти на характера, откривателите упорстват да не се вършат изводи за личността на индивида единствено въз основа на това какво пие – от време на време това може да е просто въпрос на прелестен усет.

Смята се, че феновете на уиски са уверени в себе си, че пиещите текила обичат да се мотаят, а феновете на бирата са радостни. Изследователи от Католическия университет и университета Нотр Дам в Австралия, в съдействие с италиански сътрудници от Университета в Падуа, се заели със задачата да схванат дали имат някакви учредения стандартите за връзката сред чертите на характера и обичаната алкохолна напитка. За резултатите те са разказали в публикация в списанието Psihologijske Teme.
7 неща, които ще се случат с тялото ни, в случай че спрем алкохола за месец
По време на празници или след края на дългия работен ден, множеството хора прекаляват с използването на алкохол. Дали една чаша вино, &ldquo...
Прочети повече
В проучването взели присъединяване 1232 австралийци. Средната им възраст била 45,8 години, мъжете и дамите били поравно. Първо учените открили къде избират да пият участниците - вкъщи или в заведение. След това ги питали за обичаните им питиета, в това число бира, вино, сайдер и спиртни питиета. Можело да се избират няколко позиции по едно и също време.
Разгадайте характера по походката
След това участниците попълнили въпросници, които откривателите употребявали, с цел да измерят техните равнища на задоволеност от живота, резистентност, безнадеждност, междуличностно доверие и изразеност на чертите от „ огромната петорка “ - екстраверсия, невротизъм, устременост към другите, разсъдливост и отвореност към опита.

Сравнявайки резултатите от изследванията, учените разкрили няколко любопитни закономерности. Тези, които пиели вкъщи, били по-склонни да изпитват безизходност от тези, които предпочитали заведения.

Депресираните хора, които с по-голяма възможност могат да изпитват възприятието за безизходност, е допустимо да използват алкохол, с цел да се оправят с отрицателните прекарвания, допускат откривателите. Този извод се съгласува с резултатите от проучвания, които демонстрират, че пиенето вкъщи може да бъде метод за превъзмогване на проблемите, само че деструктивен и водещ до нови затруднения.
Щастливците се раждат през лятото, дълголетниците - през есента
Най-издръжливи и удовлетворени от живота се оказали феновете на бирата и виното. Тези, които предпочитали вино, също се отличавали с доброжелателност и сериозност и рядко страдали от обезсърчение. А феновете на сайдер и мощен алкохол се оказали най-невротични.
Алкохолните питиета - със специфичен етикет за калориите, които съдържат
Алкохолните питиета у нас към този момент ще са с етикет, показващ какъв брой калории съдържат. Инициативата е на производители на вино и вносители на...
Прочети повече
Като цяло виното се оказало обвързвано с словоохотливост и по-приятни личностни черти. Употребата на твърди питиета като цяло било обвързвано с невротизъм, само че още и с екстраверсия, в случай че участникът предпочитал да ги пие в заведение. Пиенето на бира явно се разглеждало като форма на лека релаксация, по тази причина бирата била избирана от хора, които са удовлетворени от живота.

„ Опитахме се да разберем по-добре връзката сред чертите на личността и сред това, къде и какво пият хората - пишат създателите на проучването. - Фокусирахме се върху междинните разлики в личностните характерности според от самооценката на държанието, обвързвано с алкохола. Като цяло нашите резултати демонстрираха лимитираната полза на знанието за това, къде пие човек.  Но това, което пие, може да бъде релативно по-полезно. “
Психолозите назоваха чертите, присъщи за самотните хора
Всички участници в проучването били с положително обучение и положително материално положение, поданици на много развита демократична страна, тъй че резултатите може да не се отнасят за други пластове от популацията, предизвестяват създателите. Освен това в Австралия културата на пиянство на бира като цяло е обичайно мощна.

Не е задоволително да се познават алкохолните желания на човек, с цел да се създадат заключения за характера му, предизвестяват още учените. Това е единствено една част от пъзела, а също така един и същи избор при разнообразни условия може да приказва за разнообразни склонности. Например самотното пиянство на мощен алкохол може да приказва за податливост към пиене заради стрес. В същото време сходен избор в бар, в компанията на другари, приказва за екстраверсия – взаимната приложимост на сет шотове може да се преглежда като сплотяваща обществена интензивност.

Освен това е допустимо религиозната принадлежност да въздейства върху избора на един или различен алкохол, само че този аспект не е обсъждан в проучването.
Ето за какво през зимата пием повече алкохол Полезен алкохол? Вижте кой е той
Свикнали сме, че като цяло алкохолът е нездравословен. Той съдържа в себе си голям брой празни калории, които се натрупват с честата му приложимост...
Прочети повече
„ Друго ограничаване може да бъде това, че не сме разгледали характерностите на по този начин наречената тъмна триада (т.е. психопатия, егоизъм и макиавелизъм), които могат да се проявят изключително блестящо в междуличностен и учредителен подтекст, и също могат да бъдат свързани с използването на алкохол ”, прибавят учените.

И в края на краищата човек може да избира някоя напитка просто тъй като харесва усета ѝ.

Ориентирането по избора на алкохолна напитка като главен аспект в опита да се разбере характерът на човек не си коства, заключават откривателите. Но в комбиниране с други фактори и резултати от наблюдения на държанието това може да даде спомагателна информация и да помогне да се създадат по-надеждни изводи.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР