Невидимият за всички ни и абсолютно незаменим, пак за всички

...
Невидимият за всички ни и абсолютно незаменим, пак за всички
Коментари Харесай

Ароматно замърсяване: Или защо въздухът вкъщи не трябва да ухае на нищо

Невидимият за всички ни и безусловно незаместим, отново за всички ни, въздух е тематика номер 1 всяка зима.

А и по какъв начин няма да е, като през зимата безусловно виждаме какво дишаме. И с цел да избягаме от замърсяванията на открито, си оставаме у дома.

Там постоянно използваме ароматизатори за въздух. Дали тъй като другояче не можем да скрием миризмите от аспиратора на съседите или тъй като ни харесва луксозния мирис на ванилия, потреблението на приятни аромати за възстановяване на ситуацията у дома не е извънредно.

Освен това всички последователи на медитацията, търсенето на дзен успокоение и разпределяне прибягват до китайските пръчици и тамяна, с цел да доближат по този начин търсената нирвана.

Всичко това обаче е извънредно нездравословно за белите дробове.

Произведени от изкуствено основани химически съединения, приятните аромати на свещите и ароматизаторите в действителност ни вредят.

Те изпускат високи равнища на азотен оксид и фини частици, които попадат в белите ни дробове и ги запушват.

Да, ухаят доста хубаво и ароматизаторите, и свещите, само че това са химически, изкуствени аромати, зад които се крият доста нездравословни субстанции.Същото се отнася и за индустриалните ароматизатори в моловете, магазините и заведенията.

Те насищат въздуха с веществото р-дихлорбензол. Той трансформира метода, по който усещаме миризмите.

 аромати Thinkstock

За него се знае, че е канцерогенно вещество, което може да аргументи астма, алергии, раздразнение на очите, главоболие, заболяване на черния дроб, проблеми с бъбреците, кожни обриви и стомашно-чревни проблеми.
 image2_16x9.png 10 прелестни облекла и аксесоара, които би трябвало да имаш в дрешника си до края на януари На фокус
Сред другите химикали, които се срещат в ароматизаторите, са фталати (причинват неплодородие при жените), парабени, формалдехид (причинява хрипове, кашлица, раздразнение на гърлото, парене на кожата) и бензол (свързва се с нараснал риск от левкемия).

Ако желаете домът ви да мирише добре, използвайте натурални аромати. Даваме ви няколко хрумвания в галерията >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР