Невидимите градове на Италия Започва в понеделник, 16 юли, в

...
Невидимите градове на Италия Започва в понеделник, 16 юли, в
Коментари Харесай

Невидимите градове на Италия и най-доброто по Viasat History този юли

Невидимите градове на Италия
Започва в понеделник, 16 юли, в 22:00 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Italy`s Invisible Cities

След невероятните разкрития на " Невидимият град на Рим ", историкът доктор Майкъл Скот подхваща ново премеждие. Той се впуска в проучване на скритите съкровища на още три удивителни града - Неапол, Венеция и Флоренция - и дава съвременен взор към 2000-годишната им история.
Използвайки най-съвременните технологии, измежду които супер прецизни 3D скенери, компютърна анимация и камери в дронове, поредицата демонстрира невероятните градове в ярки елементи. Иновативно подводно сканиране на Неаполитанския залив разкрива потъналия свят на римски ваканционен курорт, потънал след антични трусове. Пътешествие до Венеция по-късно демонстрира какво се крие под превъзходните ѝ покои.
Във Флоренция нови триизмерни фотоси от грандиозната катедрала " Дуомо " демонстрират хубостта и сложността на новаторската за времето си инженерна работа по построяването на най-големия тухлен купол в света - достижение на дръзката досетливост, която характеризира Ренесанса.

Нашата международна война
Започва в неделя, 8 юли, в 21:00 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Our World War

Динамична, завладяваща и достоверна, " Нашата международна война " е документална поредност, която споделя за изключителната храброст на младите бойци на фронта преди 100 години.
Потапяйки ни надълбоко в действителността на борбите благодарение на увличащ и съкровен жанр на писмено снимане, тя съживява Първата международна война по самоуверен и въодушевяващ метод. Това е историята, поднесена със свидетелска близост, забелязана през очите на самите бойци. Наблюдения, изявленията, писма, записи на хората, които са претърпели всичко от първо лице, поредицата от три трагични епизода разкрива постоянно скритите и тревожни прекарвания на фронта по време на войната.
Вдъхновена от спечелилия БАФТА и високо оценен от критиците сериал " Нашата война ", поредицата предлага същото завладяващо просветление за войната.

Белези от Нанкин
Започва в сряда, 18 юли, в 22:40 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 2 x 30 мин.
Оригинално заглавие: Scars of Nanking

В " Белези от Нанкин " американски мисионери се борят да спасят китайски жители от ликвидиране и обезчестяване от японските нашественици и да се доберат до доказателства за скандалното кръвопролитие в Нанкин през 1937 година
По време на бруталното навлизане на японската имперска войска в града, който по това време е столица на Китай, десетки хиляди цивилни и военнопленици са убити, а дамите са изнасилени. Днес събитието е известно като " Похищението на Нанкин ".
Мнозина съумяват да избягат преди нашествието, само че двадесет и двама чужденци не напущат Нанкин. Това е историята на някои от тези, които остават макар голямата заплаха - американски мисионери, измежду които учители, лекари и свещеници, решени да създадат каквото могат, с цел да предпазят четвърт милион китайски жители.

Близо до врага
Започва в неделя, 29 юли, в 21:00 ч.
Брой епизоди: 7 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Close to the Enemy
Година: 2016

Действието се развива в потърпевш от бомбардировките хотел в Лондон след Втората международна война. " Близо до врага " наблюдава живота на разузнавача капитан Калъм Фъргюсън. Последната му задача за военните е да подсигурява, че хванатият немски академик Дитер ще стартира да работи с английските кралски военновъздушни сили по незабавното развиване на реактивния мотор.
На фона на зараждащата Студена война за всички е ясно, че за английската национална сигурност е основно въоръжените сили да разполагат със супермодерна технология допустимо най-скоро.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР