Невероятно откритие край бреговете на Исландия. Британци се натъкнаха на

...
Невероятно откритие край бреговете на Исландия. Британци се натъкнаха на
Коментари Харесай

Несметно съкровище открито на потопения по заповед на Хитлер немски кораб "Минден"

Невероятно изобретение край крайбрежията на Исландия. Британци се натъкнаха на сандък със злато, оповестява в. " Сън ". Той се е намирал на потъналият немски транспортен съд " Минден " от Втората международна война. Смята се, че благосъстоянието е откраднато от банки в Южна Америка.

Съкровището е намерено в пощенското помещение на потъналия кораб и е допустимо да се намират до 4 тона злато.

Компанията, която твърди, че находките принадлежат на разкрилия ги, желае да отнесе златото във Англия и е поискала от исландското държавно управление позволение да пробие дупка в корпуса на кораба и да вдигне сандъка на повърхността. Очаква се исландски чиновници да дадат мнение чия благосъстоятелност е златото, което се намира в Атлантическия океан на 190 км (120 мили) югоизточно от Исландия.

Корабът „ Минден” е потеглил от Бразилия на 6 септември 1939 година, дни след експлоадирането на Втората международна война. Смята се, че златото е било пренасяно от сътрудници на „ Banco Germanico”, дъщерно поделение на Германската дрезденска банка. На 24 септември същата година корабът е видян от английските крайцери „ Дънидин " ” и „ Калипсо”.

По заповед на Адолф Хитлер капитанът на " Минден " го потапя, вместо да разреши товарът му да бъде иззет. Екипажът е избавен от кораба „ Дънидин ", който го води в английска военна база.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР