Невероятният Мартен Фуркад отново показа защо е номер 1 в

...
Невероятният Мартен Фуркад отново показа защо е номер 1 в
Коментари Харесай

Мартен Фуркад изведе смесената щафета на Франция до златото в Пьонгчанг


Невероятният Мартен Фуркад още веднъж сподели за какво е номер 1 в биатлона. 29-годишната суперзвезда изведе на процедура самичък смесената щафета на Франция до златото в Пьонгчанг.

Фуркад бяга на последния 4-и пост, като пое от трета позиция, само че с извънредно тичане и прецизна пукотевица остави съперниците си зад тила.

Така карето Мари Дорен-Абер, Ане Бескон, Симон Дестьо и Мартен Фуркад победи за 1:08:34.3 часа, като употребява единствено 4 спомагателни патрона.

За Фуркад това е трета олимпийска купа от Пьонгчанг след успехите в преследването и в всеобщия старт.

Защитаващият купата си тим на Норвегия приключи на второ място, като още веднъж заслугата беше на последните два поста в лицето на Йоханес Бьо и Емил Хегле Свендсен.

Битката за третото място беше извънредно оспорвана, като във финалния спринт Доминик Виндиш от Италия изпревари дискусионно Арнд Пайфер от Германия, което наложи разглеждане от страна на съдиите, само че в последна сметка бронзът остана за италианците.

Германия водеше до осмата пукотевица, само че пропуските на Пайфер разрешиха на Фуркад да вземе водачеството, след което пък напълно изпадна от зоната на медалите.

Българската щафета в състав Емилия Йорданова, Даниела Кадева, Красимир Анев и Владимир Илиев употребява 11 спомагателни патрона и приключи на 17-о място на 3:57.4 минути от първенеца Франция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР