Невероятният хит на Националната опера – мюзикълът “Mamma Mia!” с

...
Невероятният хит на Националната опера – мюзикълът “Mamma Mia!” с
Коментари Харесай

Феноменът “Mamma Mia!” идва във Варна

Невероятният шлагер на Националната опера – мюзикълът “Mamma Mia!” с Орлин Горанов, Ники Сотиров, Влади Михайлов, Симеон Владов, Весела Делчева и Деница Шопова ще се придвижи в Летния спектакъл край морето за 5 следващи летни вечери.

Премиерата на мега шлагера Mamma Mia! беше предишното лято в София, от този момент е играна 32 пъти, сподели през днешния ден уредниците на конференция във Варна. Тази година Мамма Mia! се завръща с цялостна мощ и ще направи двумесечно Лятно турне из страната. Белоградчик, Албена, Варна, Пловдив и София ще бъдат огряни от историята на младата Софи, която търси истината за татко си в деня на сватбата си на дребен гръцки остров.

Пет следващи представления ще има в Летния спектакъл завладяващият театър с песни на „ ABBA “ – на 29, 30 и 31 август и на 1 и 2 септември от 20:00 часа. Специално за тези спектакли операта закупува най-модерната озвучителна техника и песните на шведската група, изпълнени от невероятните ни актьори, ще звучат като на най-хубавите международни подиуми.

Феноменът Мамма Mia! сътвори една нова многохилядна аудитория, която разбра, че към този момент не е нужно да лети до Лондон и Ню Йорк, с цел да гледа вълнуващ мюзикъл.

Най-успешният театър на Софийската опера и балет е по музика и текст на Бени Андершон и Бьорн Улвеус, либретото на Катрин Джонсън по концепция на Джуди Креймър. Режисьор е акад. Пламен Карталов, който прави собствен личен прочит на фамозния мюзикъл. Историята на младата Софи и майка й Дона е превърната в спектакъл на обстановки и подиуми, а действието се развива динамично, с рефлексии, които подтикват феновете да мислят и да съпреживяват историята на героите – споделя маестро Карталов.
На конференция през днешния ден звездите на спектакъла Ники Сотиров, който влиза в ролята на Бил – един от хипотетичните татковци на Софи, Весела Делчева – Софи, дъщерята, която желае да открие татко си, с цел да я води до олтара, и Деница Шопова – Роузи, другарка на майката на Софи, споделиха вълнението си от присъединяване в неповторимото за България мега шоу, в което ще забележим още Орлин Горанов и Влади Михайлов като Сам, варненеца Денко Проданов и Радослав Димитров като Скай. Част от екипа са още Люси Козарева, Еделина Кънева, Силвана Пръвчева, Яница Маслинкова, Влади Михайлов, Орлин Горанов, Симеон Владов, Александър Георгиев, Николай Павлов, Денко Проданов, Кирил Иванов, Боян Арсов, Живко Симеонов и други

„ Mamma Mia! “ е една сбъдната фантазия за всички нас – призна Весела Делчева, а Деница Шопова разясни, че спектакълът не наподобява на нито един по света: „ Това е простичка житейска история, която може да се случи на всеки от нас, само че показана в бутикова режисура – театърът на Пламен Карталов, за който ние го обичаме и му благодарим. “

Всички песни са с български текст – това е изискване при слагането на мюзикъла – всяка страна, която го слага, да преведе песните на родния си език. Преводът е на Милена Боринова, одобрен преводач на модерна литература и филми.

Билетите са към този момент в продажба тук: https://www.operasofia.bg/component/k2/item/6679?event=753

Както и на касите на Двореца на културата и спорта, Фестивален комплекс и Летен спектакъл (от 1 юни), в мрежата на EVENTIM и Easy Pay.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР