Невероятен десерт в изискан вкус, който всеки трябва да опита

...
Невероятен десерт в изискан вкус, който всеки трябва да опита
Коментари Харесай

Парижки Милфьой с цитрусов крем

Невероятен десерт в изтънчен усет, който всеки би трябвало да опита най-малко един път - парижки Милфьой с цитрусов крем, отново заповядайте

Необходими Продукти

● бутер тесто - 300 - 400 г

ВАНИЛОВ ЦИТРУСОВ КРЕМ


● мляко - 450 г пълномаслено
● течна сметана - 50 г
● ванилия - 1 шушулка
● жълтъци - 4 (90 г)
● захар - 90 г кристална
● масло - 50 г
● брашно - 25 г
● царевично брашно - 25 г
● желатин - 8 г (4 листа)
● лимонен сок - 1 супена лъжица
● сок от лайм - 1 супена лъжица
● кора от бергамот - 1/2 чаена лъжичка или есенция бергамот
● маскарпоне - 30 г
● какаово масло - 30 г

Начин на подготвяне

В сезона на цитрусовите плодове ви предлагам рецепта с необикновено ароматния цитрусов плод бергамот. Прекрасна тортичка-класика във френското сладкарство, поднесена за новогодишен десерт. Tази версия на десерт Милфьой е основана в Париж през 19 век с цитрусов мирис на бергамот.

Предлагам рецептата на Парижкa торта Милфьой с бързия и елементарен вид с готово бутер тесто.

Първо се подготвя кремът, с цел да се изстуди добре. Накиснете желатина в студена вода. Добавете настъргана шушулка ванилия в млякото с кората бергамот. Разбийте жълтъците със захарта в купа.

Добавете сока от лимон и лайм, след което прибавете пресятото брашно и царевичното нишесте. Извадете шушулката на ванилията. Изсипете 1/3 от горещото мляко върху жълтъците. Смесете всичко, след което изсипете в останалото мляко. Върнете сместа на котлона и бъркайте без да спирате. Цитрусовият крем ще се сгъсти. Махнете от котлона и прибавете нарязаното на части масло, изцедения желатин и какаовото масло.

Смесете с ръчен миксер, с цел да стане кремът еднороден и оставете 15 минути във фризера в купа. След това пламенно разбийте сметаната и прибавете маскарпонето. Смесете бързо и деликатно. След това подгответе бутер тестото. Загрейте фурната до 200 градуса.

Размразете листчетата с бутер тесто за една нощ в ледник или на стайна температура, до момента в който омекнaт. Разгънете листа върху пергаментова хартия. С помощта на кръгла паница или тиган изрежете кръг 16/18 см върху листа бутер тесто. Като от един лист нормално стават четири кръгли платки. Можете да приготвите две дребни торти с диаметър 15 см или една торта с диаметър 18 см.

Пробийте всяка платка с вилица, с цел да не се надига тестото по време на печене. Прехвърлете изрязанoтo бутер тесто върху тава за печене, покрита с пергаментова хартия, намажете от горната страна с разрушеното яйце и поръсете със захар за карамелизиран свършек.

Изпечете бутер тестото до златисто-кафяво от горната страна. Оставете сладкиша да се охлади леко върху хартията леко, по-късно прехвърлете върху скара, да се охлади изцяло.

Поставете една платка и от горната страна поръсете с пудра захар. С помощта на сладкарска торба шприцовайте ванилов цитрусов сладкарски крем върху първатa платка. Поставете боровинките. Поставетe идната платка още веднъж поръсете пудра захар и шприцовайте с крем, поръсете с препечени със захар филирани бадеми.

Добавете декорация, плодове в тази ситуация боровинки или малини, ягоди. Поставете готовите тортички най-малко половин час в хладилника, преди сервиране. Непосредствено преди да поднесете, поръсете щедро с пудра захар.

Предложих ви истинска рецепта на сладкарски крем, основан в Париж през 19 употребен за изработката на прелестните Милфьой или по-познати като торти Наполеон. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР