Невърленд - имението на покойната американска звезда Майкъл Джексън в

...
Невърленд - имението на покойната американска звезда Майкъл Джексън в
Коментари Харесай

Продадоха на безценица символ на Майкъл Джексън

" Невърленд " - имението на починалата американска звезда Майкъл Джексън в щата Калифорния беше продадено на милиардера Рон Бъркъл, заяви в. „ Уолстрийт джърнъл “.

Изданието напомня, че парцелът е бил разгласен за продажба през 2015 година на цена от 100 милиона $ от наследниците на артиста и компанията „ Колъни кепитъл “. Оттогава цената му на няколко пъти беше понижавана. Миналата година тя беше 31 милиона $. Смята се, че Бъркъл е платил за имението 22 млн. $.

Джексън купи имението в Лос Оливос, северно от Санта Барбара през 1987 година за към 19,5 милиона $ и го назова „ Невърленд “. То е ситуирано върху повърхност от 11 квадратни километра и в него имаше тематичен парк, въртележка, железопътна линия и виенско колело. Певецът умря през 2009 година, напомня Българска телеграфна агенция.

Впоследствие атракционите бяха отстранени, а името на парцела беше променено. В момента там има към 20 постройки, в това число къщи за посетители, басейн, баскетболно игрище и киносалон за 50 фенове.

„ Уолстрийт джърнъл “ напомня, че Бъркъл е бил настоятелен консултант на Джексън. Представители на милиардера оповестиха на публицистите, че той счита придобиването на парцела за преференциално влагане.

Майкъл Джексън е притежател на 13 награди „ Грами “. В света са продадени над 1 милиард копия от негови записи. По данни на сп. „ Форбс “ Джексън е отпред в листата на звездите, чието културно завещание продължава да носи приходи даже и след гибелта им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР