Неваксинираните стават съучастници едва ли не в убийство, защото поддържат

...
Неваксинираните стават съучастници едва ли не в убийство, защото поддържат
Коментари Харесай

Д-р Колчаков: Неваксинираните стават съучастници в убийство

Неваксинираните стават съучастници надали не в ликвидиране, тъй като поддържат веригата на пандемията. Това съобщи в изявление за БГНЕС доктор Иван Колчаков, анестезиолог в УМБАЛ "Софиямед ".

"Резервоарът " на хората, които не са имунизирани, е мястото, където се раждат новите варианти. Ние живеем в едно общество, не сме на обособен остров. Има правила на обществото и те би трябвало да бъдат спазвани. Ако не се съблюдават, би трябвало да се заплаща цената на това.

В България това не се прави и се заплаща най-високата цена - загуба на човешки живот. Вече имаме над 20 хиляди българи умряли в пандемията от ковид ", напомни медикът.

Той предизвести, че в следващия пик на болестта лечебните заведения са претъпкани и все по-трудно се намират свободни кревати. "Освобождаване на кревати в пика има единствено по две аргументи - или излекуван и изписан, или умрял ", съобщи той.

"В Дания към този момент няма ограничения, има минимална заболеваемост, само че всичко към този момент е на цялостни обороти - стопанска система, туризъм, просвета, обществен живот ", даде за образец лекарят, който предвижда здравната рецесия в България да се задълбочи още повече поради ниския % на хората с ваксини. "Бизнесът трябваше да подтикне работещите на всички места да се имунизират ", счита доктор Иван Колчаков.

В България по принцип не се съблюдават правила. Вторият драматичен факт е последното ни място по имунизация в Европейския съюз, което незабавно ни изведе преди всичко по брой умряли на 1 млн. население.

Тези две констатации демонстрират, че всеки народ сърба това, което самичък си е надробил. Не спазваш ограничения и правила, не се възползваш от достиженията на цивилизацията и науката, на способеното мнение на експертите - интернационално и български, като нация, а и като обособени хора и фамилии плащаме доста висока цена ".

В Германия споделиха следното нещо: Човек, който заболее и не е имунизиран, ние ще го лекуваме хуманно в здравното заведение, само че болнични няма да му бъдат изплатени. В Европа има всевъзможни ограничения, които карат този, който не се преценява с разпоредбите, да заплаща, без да е наложително на пръв взор. В България би трябвало да се научим всеки, който се прави на доста "умен " да заплаща цената, счита доктор Колчаков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР