Неутралното по род местоимение "they" /те/, използвано в английския за

...
Неутралното по род местоимение "they" /те/, използвано в английския за
Коментари Харесай

Те е думата на годината в САЩ

Неутралното по жанр местоимение "they " /те/, употребявано в британския за установяване на хората, които не се смятат нито за дами, нито за мъже, беше определено за дума на годината от американския интернет речник "Мериам-Уебстър " предадоха Франс прес и Ройтерс.

В Съединени американски щати от ден на ден либерали се борят за правото с какво местоимение да бъдат определяни, без значение от пола, с който са се родили. Тази тяхна идея постоянно намира израз във визитните им картички, подписи на имейли и в сметките им в обществените мрежи.

Така наречените небинарни персони упорстват да бъдат посочвани с неутралното местоимение "They ".

"Няма никакво подозрение, че тази процедура се наложи в британския език и заради тази причина използването на местоимението беше включено в нашия речник през месец септември ", беше обявено в уеб страницата на "Мериам-Уебстър ". Търсенето на "те " било скочило с 313 % за една година.

"Небинарните " персони се радват на възходяща известност в телевизионни сериали и измежду звездите, какъвто е казусът с английския артист Сам Смит.

От "Епъл " също включиха в последно време "неутрални " в полово отношение емотикони в последната версия на софтуера си, напомня организацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР