Неутралното по род местоимение „they (те), използвано на английски за

...
Неутралното по род местоимение „they (те), използвано на английски за
Коментари Харесай

„Джендър“ се превърна в Дума на годината за онлайн речник

Неутралното по жанр местоимение „ they " (те), употребявано на британски за установяване на хората, които не се смятат нито за дами, нито за мъже, беше определено за дума на годината от американския интернет речник „ Мериам-Уебстър ", предадоха Агенция Франс Прес и Ройтерс.В Съединени американски щати от ден на ден либерали се борят за правото с какво местоимение да бъдат определяни, без значение от пола, с който са се родили. Тази тяхна идея постоянно намира израз във визитните им картички, подписи на имейли и в сметките им в обществените мрежи. Така наречените „ небинарни персони " упорстват да бъдат посочвани с неутралното местоимение „ They ".

„ Няма никакво подозрение, че тази процедура се наложи в британския език и заради тази причина използването на местоимението беше включено в нашия речник през септември ", беше обявено в уеб страницата на „ Мериам-Уебстър ". Търсенето на „ те " било скочило с 313% за година.
„ Небинарните " персони се радват на възходяща известност в телевизионни сериали и измежду звездите, какъвто е казусът с английския артист Сам Смит. От „ Епъл " също включиха в последно време „ неутрални " в полово отношение емотикони в последната версия на софтуера си, напомня организацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР