Неуспешно приключи издирвателната акция на спасителните екипи на новозеландския остров

...
Неуспешно приключи издирвателната акция на спасителните екипи на новозеландския остров
Коментари Харесай

Починаха още две жертви на вулкана в Нова Зеландия

Неуспешно завърши издирвателната акция на избавителните екипи на новозеландския остров Уайт, които имаха за цел да търсят още жертви на изригването на вулкана Уайт.
Двама души към момента са в неопределеност, откакто вулканът, ситуиран край източното крайбрежие на Северния остров, изригна.
Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства, откакто 14 души са настанени в лечебни заведения в Нова Зеландия, а още 13 потърпевши са трансферирани в лечебни заведения в Австралия, Сидни и Мелбърн.
Последната жертва е мъж, който е умрял в болница макар напъните на лекарите. Неговото положение се оценявало като сериозно. Десет от потърпевшите в Нова Зеландия остават в сериозно положение.
Към момента формалните данни са за 16 умряли в резултат на случая, обобщава БГНЕС.
Днес стасителните екипи организираха втора интервенция по търсене на изчезналите.
Два четиричленни екипа бяха спуснати на острова с хеликоптер тази заран и претърсиха сектора, където се смяташе, че е най-вероятно да се намира едно от двете тела.
По-късно през днешния ден водолазите ще продължат издирването във водите към Белия остров макар нулевата видимост, която им попречи при втората интервенция.
Изригването на вулкана на Белия остров стана на 9 декември. Нова Зеландия стартира престъпно следствие за починалите от изригналия вулкан.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР