Неуспешен опит за отвличане в началото на септември, е преживял

...
Неуспешен опит за отвличане в началото на септември, е преживял
Коментари Харесай

Мними полицаи опитали да отвлекат сина на контрабандиста Паскал

Неуспешен опит за похищение при започване на септември, е претърпял Николай – синът на оповестения за интернационално търсене от управляващите по шумното митничарско дело контрабанден необут Никола Николов – Паскал. Това разкриват хора от ъндърграунда. Информацията за отвличането на наследника на Паскал бе доказана импровизирано и от полицейски източник, само че съгласно думите му, няма постъпил сигнал в Министерство на вътрешните работи по отношение на престъпния случай.

 

Твърди се, че при започване на септември маскирани и въоръжени мъже с бронебойни жилетки с надпис Министерство на вътрешните работи, пробвали да спрат джипа „ Порше Кайен “, ръководен от Николай на тиха улица в софийския ж.к. „ Младост “ наоколо до къщата, в която живее наследникът на Паскал край комерсиалния център „ Ринг мол “.

Първоначално младият мъж спрял на размаханата стоп палка, мислейки, че е обект на полицейска инспекция поради татко му, който е търсен от няколко месеца като необут на незаконна тайфа за трафик на цигари и дрога през границите. Когато обаче двамата мними служители на реда се доближили към джипа му, синът на Паскал забелязал, че надписите „ Министерство на вътрешните работи “ върху бронебойните им жилетки, са залепени с фолио, а не са фабрично сложени и натиснал газта на джипа. Запознат разкрива, че бандитите произвели два или три изстрела по джипа на Николай, само че не са се втурнали да го преследват. Предрешените като служители на реда мъже – най-малко трима на брой, са употребявали бял джип „ Шкода Кодиак “ със затъмнени стъкла и с подложен наследник буркан на тавана, само че без отличителни полицейски стикери. В Министерство на вътрешните работи неотдавна разполагат с такива возила, само че догатките на криминалистите са, че возилото е крадено. Наследникът на Паскал не съумял да види регистрационната табела на джипа, което обаче е без значение, защото тя също най-вероятно е отмъкната от различен автомобил.

 

„ Получихме информация от наши източници в ъндърграунда за несполучлив опит за похищение на сина на Паскал, само че сигнал в Министерство на вътрешните работи и позвъняване на незабавния тел. 112 не са постъпвали “, отбелязва столичен криминалист. Той отхвърля да разяснява дали полицията е сложила под наблюдаване 25-годишния наследник на търсения контрабанден необут Никола Николов – Паскал. Съседи на младия мъж в частния жилищен комплекс „ Джентъл парк “ край ж.к. „ Младост “ обаче разкриват, че от две седмици полицейска патрулка дежури пред къщата му.

 

Мълвата за несполучливия опит да бъде похитен синът на Паскал се подхранва и от засилената защита, под която е подложен младият мъж. Над него към този момент бдят трима въоръжени мъже, част от обкръжението на Георги Скринников, инструктор в Централния полицейски карате клуб. Неофициално се твърди, че някогашният каратист Скринников е отговарял за контактите на Паскал с задържаната някогашна шефка на Агенция „ Митници “ Петя Банкова. Разправят, че тя е поддържала интимна връзка с инструктора по карате към Министерство на вътрешните работи, който персонално й носел подкупите от контрабандните тирове с цигари, влизащи и излизащи от България.

 

Бившата митничарка №1 е в ареста от пролетта, когато беше зрелищно задържана в кабинета си като основна фигура в огромна контрабанда на цигари към Европейския съюз, минаваща през българските граници. Заедно с нея бяха задържани и сенчестите предприемачи Марин и Стефан Димитров – Ярите, а някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев също се снабди с обвинявания като настойник на незаконната група, само че остана под домакински арест.

 

Що се отнася до Никола Николов – Паскал, апетитен от години като „ капо ди тути капи “ в преноса на контрабандни товари към Европа, то 63-годишният някогашен митничар и сътрудник на Държавна сигурност към момента е в неопределеност за родните управляващи.

 

Паскал офейка от страната на 15 март, като инспекция откри, че е напуснал България с първокласна каравана през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, краткотрайно укривайки се в хотела си в гръцкия курортен град Кавала. Оттогава следите  на Паскал се губят, а съгласно данни от подземния свят, той е отпрашил или към Дубай, или към Турция, където има къща в тузарския истанбулски квартал „ Бешикташ. През лятото в службите постъпи информация, че Паскал се укрива в сръбската столица. Белград и че престоят му там е гарантиран от скандалния някогашен началник на столичното разследване Петьо Петров – Пепи Еврото.

 

През лятото братът на Пепи Еврото – обвинителят от Софийската апелативна прокуратура Емил Петров, интензивно се включи в отбраната на Паскал и дружно с юристите на контрабандиста опита да осуети издаването на европейска заповед за арест пред Софийския апелативен съд. Пред съда държавният обвинител Емил Петров прикани магистратите да уважат жалбата на Паскал против постановената на по-долна инстанция европейска заповед за задържането му със странния претекст, че нямало сигурни данни, че Николов се намира отвън рамките на България.

 

Циничната колаборация сред прокурор и обвинен, смая дори председателката на Апелативния съд Галя Георгиева, която в прав текст попита брата на Пепи Еврото дали съставлява прокуратурата или обвинения Паскал.

 

Според осведомени опитът за похищение на сина на Паскал е обвързван или със хванати през последните месеци хероинови и кокаинови товари за милиони левове, или с неуредени финансови връзки на контрабандиста с други мастити мафиоти.

 

Според конфиденциален отчет на ДАНС, нищожни данни от който бяха огласени тази пролет в 49-то Народно заседание от ръководителя на тайната работа Пламен Тончев, контрабандната мрежа на Никола Николов – Паскал, е печелела по над 100 милиона лв. годишно единствено от трафик на цигари. Запознати с създаването описват, че от есента на 2021 година до пролетта на 2024 година от България към страни от Европейски Съюз, са влизали ежемесечно сред 50 и 70 тира, натоварени с необмитени цигари, създавани в незаконни заводи в Турция и България.

 

Твърди се, че чистата облага от един тир с цигари на контрабандистите е в размер на към 150 000 лв., като участници в схемата са признали, че Паскал е отделял сред 30 и 35% от облагата на организацията за заплащането на подкупи в Агенция „ Митници “, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

Автор: Уикенд, crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР