Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива

...
Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива
Коментари Харесай

Румен Радев: В най-тежките времена на атаки с г-жа Йотова отстоявахме интересите на българите

Неуспехът на партиите на смяната да сформират действена демократична опция смятам единствено за етапен неуспех - обществото ни е зряло за смяната. Това сподели президентът Румен Радев по време на Учредителното заседание на Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата му за президент на идните президентски избори, оповестяват от "Фокус ".

"Изключително се веселя, че сме дружно довечера и ви благодаря за поддръжката. Въпреки че пет години я чувствам при срещите си с хората по всички кътчета на Родината. Признавам си силата и зарядът при сформирането на този Инициативен комитет надвиши надалеч упованията ми. Благодаря ви за топлите и мощни думи. Приемам вашата поддръжка като оценка за свършеното досега в първия ни мандат, като поддръжка за позициите, които заемаме и за посоката ", сподели още Румен Радев.
"На фона на невиждания срив на доверие в политическата система и институцията, на общата рецесия на законността, президентството се утвърди като дирек на непоклатимост и държавност, тъй като и в най-тежките времена на тотална блокада, на непрекъснати офанзиви и операции, ние с госпожа Йотова не се отклонихме от задачата си да отстояваме държавността и ползите на българите, да бъдем коректив и последна преграда против беззаконието и лобизма, да фокусираме публичното внимание върху недъзите на политическата система, да сплотяваме към значими дела, да работим за модернизацията на България, да отстояваме българския народен интерес. Вярвам, че президентската институция символизира единството на нацията. Не като глух очевидец на беззаконието, не като поръчител на комфорта на облагодетелстването. Единството не е машинален общ брой на грабители с ограбени, на лъжци с излъгани. Единението е осъзнато обединяване към демократични полезности. Около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими публични цели ", сподели още Румен Радев.
"Считам, че последните 5 години трансформираха публичната атмосфера. Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, мина в урните. Няма естествен човек, който да одобри произвола, корупцията и беззаконието ", акцентира още президентът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР