Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива

Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива ...

Румен Радев пред Инициативния комитет: Антимафиотският консенсус премина в урните


Неуспехът на партиите на промяната да съставят действена демократична алтернатива считам само за етапен провал - обществото ни е зряло за промяната. Това каза президентът Румен Радев по време на Учредителното събрание на Инициативния комитет, който издига кандидатурата му за президент на предстоящите президентски избори.

"Изключително се радвам, че сме заедно тази вечер и ви благодаря за подкрепата. Въпреки че пет години я усещам при срещите си с хората по всички кътчета на Родината. Признавам си енергията и зарядът при сформирането на този Инициативен комитет надхвърли далеч очакванията ми. Благодаря ви за топлите и силни думи. Приемам вашата подкрепа като оценка за свършеното до момента в първия ни мандат, като подкрепа за позициите, които заемаме и за посоката", каза още Радев.

"На фона на безпрезедентния срив на доверие в политическата система и институцията, на общата криза на законността, президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност, защото и в най-тежките времена на тотална обсада, на непрекъснати атаки и манипулации, ние с г-жа Йотова не се отклонихме от мисията си да отстояваме държавността и интересите на българите, да бъдем коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма, да фокусираме общественото внимание върху недъзитена политическата система, да обединяваме около значими каузи, да работим за модернизацията на България, да отстояваме българския национален интерес.

Вярвам, че президентската институция символизира единството на нацията. Не като ням свидел на беззаконието, не като гарант на комфорта на облагодателстването. Единството не е механичен сбор на грабители со грабени, на лъжци с излъгани. Единението е осъзнато обединение около демократични ценности. Около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими обществени цели", допълни държавният глава.

Според него, последните 5 години са променили обществената атмосфера.

"Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, премина в урните. Няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието", подчерта президентът.

Източник: dir.bg