Неуспехът на Европейската комисия да осигури нужното количество ваксини за

...
Неуспехът на Европейската комисия да осигури нужното количество ваксини за
Коментари Харесай

Дейли експрес: ЕС е разтърсен от бунта за ваксините


Неуспехът на Европейската комисия да обезпечи нужното количество ваксини за европейските жители е прекомерно сериозен, считат някои водачи на Европейски Съюз, които в този момент търсят различни благоприятни условия за доставка от Китай, Русия и Израел, разяснява " Дейли експрес ".

Австрия и Дания оповестиха в понеделник, че ще сключат съглашение с израелското държавно управление за доставка и произвеждане на ваксини.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че е разискал стартирането на новата ваксина с двама европейски министър председатели, които ще се срещнат с него тази седмица.
 Притискат Франция и Германия да не залежават дози от имунизацията на AstraZeneca
Притискат Франция и Германия да не залежават дози от имунизацията на AstraZeneca

Властите в Германия и Франция са под засилен напън да излязат с изобретателни решения

Австрийският канцлер Себастиан Курц и датският министър председател Мете Фредериксен се чака да дойдат в Израел тази седмица, с цел да се убедят сами в бързото пускане на производството на ваксини в Израел.

Нетаняху сподели, че водачите ще обсъдят и концепцията за основаване на " интернационална корпорация за ваксини ".

Себастиян Курц сподели пред немския вестник " Билд ", че Европейската организация по медикаментите (EMA) е " прекомерно мудна " , с цел да утвърждава имунизациите за здравна приложимост.

" Вече не би трябвало да разчитаме единствено на Европейски Съюз за производството на ваксини от второ потомство ", прикани австрийският министър председател.

Словакия също се отхвърля от проекта за деяние на Европейски Съюз за имунизация и се причисли към Унгария в партньорството си с Владимир Путин за съветската ваксина " Спутник V ".

Министърът на опазването на здравето на източноевропейската страна съобщи, че държавното управление е закупило два милиона дози от имунизацията и е втората страна в Европейски Съюз, която е отишла да купи ваксина, която към момента не е утвърдена от EMA.

Словашкият министър председател Игор Матович в понеделник посрещна на летището в Кошице първата пратка с имунизацията.

Игор Матович сподели, че съветската ваксина ще разреши на страната да форсира програмата за имунизация с 40%.
 Словакия получи първа партида от имунизацията
Словакия получи първа партида от имунизацията " Спутник V "

Вероятно препаратът ще бъде пуснат в приложимост в средата на март

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен понесе нов удар, когато полският президент Анджей Дуда разгласи, че ще купува ваксини от Китай .

Чехия - с най-високия седмичен % на инфектирани на глава от популацията - също обмисля да употребява съветска ваксина. По-рано беше декларирано, че Прага все ще чака утвърждение за използването на имунизацията от Агенцията по медикаментите на Европейски Съюз EMA, което към момента не е поискано от Русия.

Чешкият министър председател Андрей Бабиш съобщи в неделя, че страната към този момент не може да чака.

И още един удар по управлението на Европейски Съюз беше известието на унгарския министър председател Виктор Орбан, че ще промени тактиката за имунизация в страната, с цел да получи допустимо най-вече първоначални имунизации на фона на бързо разпространяващата се пандемия. По този метод обсегът на имунизацията ще бъде уголемен, което ще обезпечи най-малко известна отбрана за унгарците.

След английския метод към имунизациите основният доктор на Унгария Сесилия Мюлер съобщи, че чака скок в новите случаи на ковид през идващите седмици, тъй че Унгария ще се опита да разтегне пратките, като удължи интервала сред двете дози , като в същото време резервира сигурността на унгарците.

Унгария е първата страна в Европейския съюз, която позволява и употребява, което поражда угриженост измежду западните ѝ сътрудници, само че способства за бързото увеличение на популациите от имунизации, защото доставките в този момент идват от пет производители.
 Виктор Орбан се ваксинира против COVID-19 с китайска ваксина
Виктор Орбан се ваксинира против COVID-19 с китайска ваксина

" Ваксинирах се ", написа Орбан

Унгария също е нараснала поръчката си на ваксини от Pfizer-Biotech до 10,87 милиона дози от по-ранна поръчка от 6,5 милиона.

Страната също по този начин е поръчала доставки на ваксини от Moderna и AstraZeneca и чака да поръча единична доза от имунизацията от Johnson & Johnson незабавно щом стане налична в Европейски Съюз.

Новият метод към имунизацията значи 12-седмична разлика сред дозите на AstraZeneca и 35 дни сред дозите на Pfizer, както във Англия.

Италианският министър председател Марио Драги на срещата на върха на Съвета на Европейски Съюз предходната седмица също прикани водачите на Европейски Съюз да следват английския метод към имунизациите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР