Неудобните артефакти: 30 000-годишна звездна карта на праисторическия Космос …Преди

...
Неудобните артефакти: 30 000-годишна звездна карта на праисторическия Космос …Преди
Коментари Харесай

Неудобните артефакти: 30 000-годишна звездна карта на праисторическия Космос

Неудобните артефакти: 30 000-годишна звездна карта на праисторическия Космос …Преди време стана известно завладяващо изобретение, направено през далечната 1928 година от руския преподавател по история Анатолий Столбунов. В пещерата Херсонес, покрай Симферопол, той откри костите на мамут.В резултат на проучвания се оказва, че те са били в дълбините на пещерата в продължение на 30 000 години. Но най-поразителното е, че костта на лопатката е излъскана и върху нея е нанесен образец, който се състои от знаци и точки.Учените са озадачени какво значат те. Тогава астрофизик Чернов вижда чертежа и споделя, че това е карта на звездното небе – 16 съзвездия на Северното полукълбо и 102 звезди, някои от които са открити напълно неотдавна.Анатолий Столбунов прави няколко скици на изображенията и ги изпраща на другари. Той в действителност желае да опита, както самият той споделя „ да позволи загадката, сложена от кроманьоните “.
Наскоро учените вкарват копие от скицата в компютър и виждат по какъв начин моделът на звездното небе се е трансформирал за толкоз доста години. Благодарение на това астрофизиците съумяват да потвърдят, че небето преди 30 000 години е изглеждало тъкмо по този метод.

 Скица на картата
Скица на картатаЧетете още: Неудобните артефакти на Джазиа Уитни от мина в КалифорнияПочти всички звезди на шаблона към момента съществуват, само че те могат да се видят единствено с телескопи. Как античните хора са могли да издълбаят такава карта в кости на мамут?Освен това в пещерата Херсонес Столбунов открива към дузина скални рисунки, изобразяващи два типа хора: кроманьонци и неандерталци, които, обратно на научните хипотези, удостоверяват, че тези два вида хора биха могли да съществуват по едно и също време.Въз основа на това може да се заключи, че кроманьонците са се занимавали с лов на риба, развивали са земеделие и отглеждане на животни, до момента в който неандерталците са ловували. И двата вида хора са съжителствали дружно.

 Кроманьонци
КроманьонциАнатолий Столбунов, уредник на експедицията, показва, че късните неандерталци и ранните кроманьонци са общували с сходен на жестомимичния език. Благодарение на това е осъществяван продан на артикули и предмети за бита, а децата на двете народи са играели дружно.Това изказване изцяло трансформира картината на усещането на античния свят. Но откритието от 1928 година е признато скептично от учените.През военните години, по време на боевете, множеството от пещерите са взривени. Поради това съидейниците на Столбунов даже не могат да намерят следи от откритието на неговата експедиция.През 1928 година формалната просвета се отнася с съмнение към артефактите, открити от „ елементарния преподавател “. Опитвайки се да отбрани откритията си, Столбунов желае да ги разгласява в медиите, само че управляващите, дружно с научната общественост, се опълчват на това и изпращат „ археологическата сензация “ за изследване в Новосибирск.Оттогава следите от античните артефакти се губят. Никой не знае къде се намират тези „ неуместни “ за всички артефакти през днешния ден. Има догатки, че са били скрити в архивите на музея или, че са унищожени …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР