Неудобните артефакти: 200-хилядолетната мозайка в Оклахома …През 1969 г. строителни

...
Неудобните артефакти: 200-хилядолетната мозайка в Оклахома …През 1969 г. строителни
Коментари Харесай

Неудобните артефакти: 200-хилядолетната мозайка в Оклахома

Неудобните артефакти: 200-хилядолетната мозайка в Оклахома …През 1969 година строителни служащи в Оклахома, Съединени американски щати, се натъкват на структура, която наподобява направена от човек и съгласно доста специалисти може да пренапише историята освен на Съединените щати, само че и на света.Тази конструкция, която наподобява на каменен мозаечен под, е открита в пласт, който учените датират на 200 хиляди години. В същото време, публично е признато, че първите хора са пристигнали в Северна Америка преди към 22-19 хиляди години.Статия за това необичайно изобретение е оповестена за първи път във вестник The Oklahoman, предизвиквайки яростни разногласия измежду специалистите и елементарните читатели.В публикацията са поместени няколко черно-бели фотоси на тази “мозайка ”, които и до през днешния ден остават единствените оживели изображения на този обект.


 1 2 - Неудобните артефакти: 200-хилядолетната мозайка в Оклахома
В обявата написа:„ На 27 юни 1969 година служащи, прорязващи канара, ситуирана в продължението на Бродуей на 122-ра улица, сред Едмънд и Оклахома Сити, се натъкват на находка, която провокира доста несъгласия измежду специалистите. “Дъруд Пейт, геолог от Оклахома, който учи мястото споделя:„ Сигурен съм, че е основана от човек, тъй като камъните са подредени в съвършени групи от успоредни линии, които се пресичат, с цел да образуват форма на елмаз, като всички сочат на изток.Открихме и дупка за дирек, която е идеално равна. Горната част на скалите е доста гладка и в случай че вземете една от тях, ще откриете нещо, което демонстрира изхабяване на повърхността. Всичко е прекомерно добре позиционирано, с цел да бъде естествено образувание. ”Д-р Робърт Бел, археолог от Университета в Оклахома, показва друго мнение и твърди, че находката е естествено образувание. Той споделя, че не е видял диря от обработващия сътрудник. Но въпреки това, Пейт намира нещо като фугираща примес сред всеки камък.Делбърт Смит, геолог и президент на Сеизмографската компания в Оклахома, счита, че структурата, която е открита на към 90 см под земната повърхнина, наподобява покрива повърхност от няколко хиляди квадратни фута.Четете още: 500-годишният ръкопис Сибиу, показващ технология за създаване на галактически ракетиПред публицисти той споделя: “Няма подозрение. Тя е ясно сложена там, само че нямам визия кой би могъл да го направи. ”Според вестника The Oklahoman, Смит и Пейт отиват на мястото, с цел да проучат образуванието и да вземат проби.По-късно Смит споделя:„ Убеден съм, че това не е естествено земно образувание, а нещо, основано от човешки ръце. “Два дни по-късно, на 29 юни 1969 година, във вестник Tulsa World се появява нова публикация за находката. Там за първи път се загатва датировката на обекта.Пише: “Друг аспект на мистерията е обвързван с датирането. Има разнообразни отзиви по отношение на включената геология, само че най-точните оценки за възрастта на тези плочки е 200 хиляди години. ”

 2 1 - Неудобните артефакти: 200-хилядолетната мозайка в Оклахома
Разследването продължава … и на 1 юли 1969 година във вестник The Oklahoman написа за откриването на втора дупка в “мозайката ”. Измерванията демонстрират, че двете дупки са на 5 метра една от друга. Според Пейт, скалата, от която е направена мозайката, е пермски варовик с смес на кварцови зърна.

 3 2 - Неудобните артефакти: 200-хилядолетната мозайка в Оклахома
Вестникът продължава да отразява вести за находката и на 3 юли показва, че съгласно отчети на археолози на мястото е открит и “древен каменен чук “.Геолозите, които изследват необикновената групировка, се затрудняват да обяснят произхода на артефакта.Джон М. Уеър, геолог от Оклахома, споделя:„ Това просто не може да се изясни от позиция на геологията – имаме потребност от археолог, който да даде окончателното мнение.Възрастта и произходът й може да останат мистерия, в случай че археолог не се включи скоро в работата, тъй като до 20 дни строителите ще продължат работата си по разкопаването на терена, с цел да стартират създаване на хранителен склад. “Друга завладяваща характерност на скалата е, че съдържа морски седименти, което демонстрира, че в миналото е била на океанско дъно.Пейт споделя, че групировката с размери 30 на 18 метра бързо се трансформира в туристическа атракция. “Хората се стичат там и откъсват части камък. Трябва да я спасим, до момента в който не се направи нещо, с цел да се дефинира произходът й. ”И внезапно вестниците стопират да разгласяват за забележителното изобретение, учените стопират да приказват и не се появява никаква спомагателна информация за него.Какво се е случва с този неуместен артефакт остава тайнственост …Като четец на HiddenTruth, Ви каним да се присъедините към общността на HiddenTruth.site в формалните Facebook групи и страници, с цел да обсъждате загадки, просвета и настоящи въпроси с мислещи хора от целия свят.https://www.facebook.com/hiddentruth.sitehttps://www.facebook.com/groups/623212178054534
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР