Нетната миграция във Великобритания е достигнала рекордните 504 000 за

...
Нетната миграция във Великобритания е достигнала рекордните 504 000 за
Коментари Харесай

Нетната миграция във Великобритания е на рекордни нива

Нетната миграция във Англия е достигнала рекордните 504 000 за интервала юни 2021 – юни 2022 година, демонстрират данни на националната статистика.

Рекордният растеж на миграцията се дължи на хората, идващи законно от страни отвън Европейски Съюз и възобновяването на пътуванията след пандемията от Covid-19. Приемането на афганистански и украински бежанци и хора от Хонгконг са измежду другите фактори.

Едно от огромните обещания на държавното управление бе да понижи чистата миграция, която съставлява разликата сред броя идващи и напускащи Обединеното кралство. Днешните данни ще засилят дебата за ролята на служащите от чужбина в английската стопанска система и по-широкия пазар на труда – седмици, откакто министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман сподели, че желае се върне към неведнъж неосъществената цел на държавното управление за свеждане на чистата миграция под 100 000.

Тази цел, набелязана от Дейвид Камерън и подкрепена от Тереза Мей, бе изоставена по времето на Борис Джонсън. Говорител на настоящия министър председател Риши Сунак съобщи, че има „ някои невиждани и неповторими условия, които оказват доста въздействие върху тази статистика “. Той добави, че Сунак желае чистата миграция да спадне, само че не е поставял съответна времева рамка. Около 1,1 милиона души iа мигрирали във Англия за година. 277 000 са пристигнали със студентски визи, което е съвсем два пъти повече от предходната година.

БНР подкасти: Великите европейци Следващият ден
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР