Netflix и Amazon Studios събраха над половината номинации във филмовата

...
Netflix и Amazon Studios събраха над половината номинации във филмовата
Коментари Харесай

Netflix и Аmazon водят по номинации за наградите на Гилдията на продуцентите

Netflix и Amazon Studios събраха над половината номинации във филмовата категория за оценките на американската Гилдия на продуцентите, затвърждавайки солидното наличие на стрийминг платформите в наградения сезон, преобърнат " с главата надолу " поради коронавирусната пандемия.

Шест от десетте кино лентата, номинирани от професионалната организация, са излъчени от стрийминг платформите, във време, когато киносалоните в Ню Йорк едвам започнаха да отварят, до момента в който тези в Лос Анджелис остават затворени след година на ограничавания поради пандемията.

Съдебната драма " Процесът против Чикаго 7 " на Netflix се смята за продукцията на стрийминг колоса с най-големи наградни шансове, пред филмите " Манк " и " Ма Рейни: Майката на блуса ".

Amazon Studios, които предходната година не съумяха да се " преборят " за номинация, тази година се " разписват " с три, с помощта на отличената със " Златен глобус " комедия " Борат 2 ", " Една нощ в Маями " и " Без звуци в живота ".

Нито една от двете компании не е печелила топ оценката на продуцентската колегия, нито на " Оскар " -ите, които се явяват кулминационната точка на наградния сезон.



Продуцентската колегия, в която членуват 8000 експерти, е планувала сполучливо 10 от последните 13 носители на наградата на Академията за кинематографично изкуство и просвета за най-хубав филм.

В година, в която водещи кино компании отложиха излизането на екран на свои огромни продукции, като любимец на обичайните студиа в наградния сезон се обрисува драмата " Земя на номади " на " Сърчлайт ", благосъстоятелност на " Disney ", предава Българска телеграфна агенция. Лентата на режисьорката Клои Чжао завоюва " Златен глобус " за най-хубава кино драма.

Студио " Warner Brothers " е показано от " Юда и черният избавител ", а " Universal " - от " Момиче с капацитет ".

Корейско-американската драма " Минари " на A24 е единственият кандидат на самостоятелна кино компания за топ оценката на Гилдията на продуцентите.
Извън конкуренцията остават продукции като " Новини от света " с Том Ханкс и " Петима от една кръв " на режисьора Спайк Лий.

Сред номинираните за оценките на продуцентската колегия в телевизионните категории са новите сериали " Бриджъртън " и " Тед Ласо ", както и хитовата поредност " Короната ".

Носителите на премиите на американската Гилдия на продуцентите ще бъдат оповестени на виртуална гала на 24 март - близо месец преди отсрочените " Оскар " -и.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР