Нестле България кани всички желаещи да дарим 10 000 секунди

...
Нестле България кани всички желаещи да дарим 10 000 секунди
Коментари Харесай

Защо е важно да посадим дърво?

Нестле България кани всички искащи да дарим 10 000 секунди от времето си и дружно да засадим 3000 фиданки в Новата гора на София като част от самодейността " Залесяваме интензивно! ", с която Нестле България се ангажира да работи интензивно за по-доброто бъдеще на нашите деца

Нестле България провежда един потребен и прелестен ден за цялото семейство, изпълнен с позитивни страсти, игри и потребни каузи като продължение на своето присъединяване в плана на за по-зелен град.

На 12 ноември от 10.30 ч. всеки, без значение от възрастта си, ще има опция да засади дърво и да подари по-добро бъдеще за децата на България.

За децата има проведени игри навън, дружно с обичания амулет - лъвчето Арми, и младежкия тим на . И най-малките ще могат да се включат в забавни провокации, да засадят своето дърво и да научат по занимателен метод по какъв начин да се грижат за планетата.

 Снимка: Нестле

Възрастните също няма да скучаят - под звуците на музика и под вещото управление на преподаватели и студенти от , всички, които желаят да оставят своя зелен отпечатък, ще могат да засадят дръвчета, да вземат участие в надпреварата за най-бързо и качествено залесяване и да завоюват премиите на Нестле България.

" Най-добрият миг да посадим дърво е преди 20 години, идващият най-хубав е тъкмо в този момент! Затова родители, деца, възпитаници, студенти и всички, които желаят да създадат действителна крачка към общата ни цел за по-чист въздух, повече зеленина и по-здрава планета, са добре пристигнали! Нека освен на думи, само че и с персонален образец да градим дружно по-доброто си бъдеще. Какъв по-хубав и логичен метод да прекараме уикенда от това, дружно със фамилиите си да засадим фиданка и след години да знаем, че това дърво е нашият персонален принос " - споделя госпожа Нели Ангелова, Мениджър Комуникации на Нестле за Югоизточен пазар.

 Снимка: Нестле

Много надпревари за цялото семейство, награди, изненади, музика и положително въодушевление, ще ви чакат на 12 ноември в " Новата Гора на София " 2 - с. Негован. са се погрижили за лопатите, ръкавиците, фиданките и професионалните насоки на потвърдени лесовъди, тъй че да сме сигурни, че посадените от нас дръвчета ще красят гората към София дълги години. Брандовете на Нестле България , , ще заредят всички със сладко въодушевление.

Полезна информация:

Всяка гора има значими и сложни функционалности, както за положението на околната среда, по този начин и за качеството на живота на индивида.

Освен, че дърветата пречистват и усъвършенстват качеството на въздуха, те още противодействат на почвената ерозия посредством трансформиране на повърхностния воден оток в подпочвен и благоприятстват микроклиматичните условия в аграрни площи за увеличение на добивите от селското стопанство.

Доброто залесяване пази водоемите и бреговите земи, а също по този начин язовирите от затлачване с наносен материал.

Горите защищават от лавини и свлачища, а също и пътищата от снегонавяване.

 Снимка: Нестле

Здравата зеленина е естествено благосъстояние за релакс и туризъм, място, където да отдъхнем и да съберем горски плодове, гъби, билки, пчелен мед и голям брой други артикули.

Във високопланинските региони гората е главен занаят за локалното население.

Съвременното лесовъдство и вярното стопанисване на горите обезпечат естествено обновяване, само че за жалост, не във всички случаи природата може да се оправи сама или възобновителния интервал е толкоз дълъг, че се отразява отрицателно на екосистемите.

Затова при пожари, сухи, небогати, опечени места с плитки, ерозирани и каменисти почви се прибягва до изкуствено обновяване посредством залесяване. Понастоящем 1/3 от територията на България са гори, а 1/3 от тях са основани от индивида.

Залесява се единствено когато до три години след възобновителната сеч не се образува естествено залесяване.

Залесяването се прави в интервала на покой на фиданките - късно есента или през пролетта преди началото на новата вегетация. От решаващо значение е авансово направената подготовка на почвата. Фиданките, които се употребяват, са на възраст от 1 до 4 години според от дървесния тип, а размерът им е сред 12 и 50 см. Най-добре да бъдат употребявани локални фиданки с български генезис, тъй като източниците на репродуктивни материали са еволюционно приспособени към изискванията на средата.

Повече за самодейността:

Инициативата " Залесяваме интензивно " на Нестле България се организира в партньорството със и плана " Новата Гора на София " 2, , и с медийната поддръжка от .

В рамките на 3 акции през пролетния залесителен сезон чиновници на Нестле България и стотици доброволци засадиха дружно близо 7000 дъбови фиданки.

До края на 2022 година Нестле България си слага за цел засадените дръвчета да са най-малко 10 000 като част от световния ангажимент на Групата да засади 200 000 000 дръвчета до 2030 година в регионите, от които набира първични материали.

За повече информация за събитието следете във .

Материалът е възложен от Нестле
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР