Нестихващото огорчение на Бранимир Ботев от преждевременно приключилата му кариера

...
Нестихващото огорчение на Бранимир Ботев от преждевременно приключилата му кариера
Коментари Харесай

Отмъщението на Бранимир Ботев изглежда съшито с бели конци

Нестихващото оскърбление на Бранимир Ботев от прибързано завършилата му кариера като заместник-министър в независимото Министерство на туризма напомпа ново медийно внимание към неговата скандална персона, закърпено с бели конци, разясняват представители на туристическия бранш.

Те виждат даже инсценировка в последните му телевизионни изяви, когато се изкара жертва на среднощно нахлуване в дома му във Варна. За него той най-нагло набеди надали не като инициатор… министъра на туризма Николина Ангелкова и очерта апокалипсис за целия бранш.

Браншовиците напомнят, че Ботев бе организиран за зам.-министерския пост от тогавашния Патриотичен фронт. Водещите организации в туризма обаче застанаха зад декларация до съпредседателите на обединението да изтеглят тази провокативна кандидатура, тъй като зад нея прозират лобистки ползи по плана " Супер Рила ", компрометирани обстоятелства и загърбване на бизнеса при правенето на стратегически документи. „ Патриотичният “ сериал очевидно има ново продължение, тъй като съгласно сектора зад кандидатурата на Ботев стоял Валери Симеонов.
Освен това Ботев промотирал пловдивска частна компания, която имала цялостен достъп до цялата информация в туризма и източвала държавни пари по незнайни схеми.

Имуществото на винарната на неуспелия зам.-министър в Баня, Карловско, който парадира с родство със самия Христо Ботев, е разказано за данъчни задължения. Ботев обаче беше министерски консултант в първото държавно управление на Иван Костов. Името му нашумя и към абсурда с обезщетителните записи на майка му Анжел Енгибарова-Шмид. Разкритията станаха тогава мотив за следствие против Едит Гетова, някогашен зам.-министър на стопанската система, а министър Александър Божков беше уволнен от второто държавно управление на Съюз на демократичните сили като основен договарящ с Европейския съюз.

След поредицата от гафове и кавги, свързани с назначенията в кабинета " Орешарски ", се отпушиха митинги и министър председателят предложения представители на гилдията да изберат кой да управлява бранша. Зад Ботев, който постоянно се е „ славел “ с перфидното си надменност, застанаха едвам десетина организации, някои от тях без директна връзка с туризма.

Един толкоз недиалогичен и тесногръд човек е загуба за туризма – нещо, в което самият той упреква през днешния ден туристическата администрация и целия бранш, считат от сектора. Остава му единствено да изтупва за следващ път прахта от скършените си подмолни интриги и да върти стихии в чаша вода, даже с цената да изрежисира конспирация със личното си семейство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР