Несправедливо е хората, които получават по-големи приходи, да бъдат наказвани

...
Несправедливо е хората, които получават по-големи приходи, да бъдат наказвани
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма нужда от промяна на данъчния модел

" Несправедливо е хората, които получават по-големи доходи, да бъдат наказвани за това. Те и в режим на плосък налог заплащат повече ", съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред. По думите му няма потребност от смяна на данъчния модел.

" В годините обратно тази система, с някои леки корекции, е потвърдила, че работи. В удобни години подтиква икономическия напредък и задграничните вложения. Има максима, че в случай че нещо работи, не го пипай. Според мен тук опити не би трябвало да бъдат правени ", безапелационен беше вицепремиерът.

Решението за понижаване на Данък добавена стойност за ресторантьорите Дончев дефинира като противоречиво, взето след доста разногласия. 

" Аз бях срещу, тъй като дава късмет за рестартиране на дебата за смяна на данъчната система и лавинообразни искове за диференцирани ставки по Данък добавена стойност за разнообразни типове артикули и сектори ", изясни той и посочи, че това е краткотрайна мярка за подкрепяне на ресторантьорския бизнес.

" Това го потвърждава ползата към нея. Тази мярка ще работи толкоз, колкото е належащо. На първо време до месец септември, тъй като подозираме, че икономическите компликации след пандемията занапред предстоят ", сподели Дончев.

" Предложението, както беше наречено за държавни бензиностанции, е с съществена цел да бъдат обезпечени спомагателни количества в данъчни хранилища, притежавани от страната, което ще помогне пазарът на горива да стане и по-либерален, и по-конкурентоспособен. това е изцяло в синхрон с европейската политика в областта на енергетиката ", съобщи Томислав Дончев.

По думите му повече данъчни хранилища ще даде повече шансове за дребни и огромни продавачи на горива да вземат участие на пазара и той да бъде по-конкурентен: " По-конкурентен пазар значи по-ниски цени за потребителите " . Според него дали ще има държавни бензиностанции за продажба на горива на дребно не е най-важното.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР