Нещо уникално и невиждано до сега в света на волейбола

...
Нещо уникално и невиждано до сега в света на волейбола
Коментари Харесай

Словения промотира Евро 2019 с волейбол на река

Нещо неповторимо и невиждано до в този момент в света на волейбола следва идната седмица в словенската столица Любляна. Местната федерация ще провежда първи интернационален волейболен мач на... река. Инициативата е част от промоцията на идното Европейско състезание от 12-и до 29-и септември, което ще се организира в четири страни.

На 22 август (четвъртък) жителите на съвсем 300-хилядната Любляна ще станат очевидци на удивително събитие. Феновете ще имат опция да следят мач сред международни звезди, който ще се организира на плаващо игрище в средата на река Любляница. Повърността му ще бъде заобиколена от светещи линии, които е очертаят игралното поле. Организаторите означават, че проектирането и осъществяването на терена е било трудоемко, защото е уникален.

В мача на посланиците на Евроволей 2019 ще се включат някогашните звезди Бас Ван Де Гоор (Холандия), Гийом Самика (Франция), Франк Депестел (Белгия) и Томи Шмук (Словения). Срещата ще бъде последвана от игра сред формалните сътрудници на шампионата, а в края на вечерта някои от най-хубавите локални състезатели по плажен волейбол ще покажат уменията си.

На Европейското състезание България е в Група А в Монпелие (Франция) дружно с домакините, Италия, Португалия, Гърция и Румъния. Първите четири отбора от всяка от 4-те групи ще не престават в идната фаза. Там към този момент се играе на директни елиминации. Съперници на тимовете от Група А ще са тези от група С, където са отборитее на Словения, Русия, Финландия, Турция, Северна Македония и Беларус.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР