Нещо ново се случва на фронта на иновациите в областта

...
Нещо ново се случва на фронта на иновациите в областта
Коментари Харесай

Идват ли рекламите, управлявани с глас?


Нещо ново се случва на фронта на нововъведенията в региона на цифровата реклама.

Мобилното приложение за слушане на музика Spotify тества нов тип реклами, които се ръководят с глас. Това оповестява изданието marketingland.com. Новата технология разрешава на потребителите и слушатели посредством смарт телефоните си да ръководят своята ангажираност с рекламата. 

Тестовете се организират в Съединени американски щати, за да се промотира брандирано или автентично наличие. Практиката обаче може да се популяризира и към други марки и платформи в идните месеци, считат експертите. 

Spotify разгласи в четвъртък, че организира тестванията на новите си " гласови реклами за мобилни устройства, които дават опция на слушателите да взаимодействат със наличието посредством гласови команди ". Засега, услугата за музикален стрийминг опитва с формата, с цел да направлява слушателите си към брандирано или автентично наличие. Първоначалните тестови реклами промотират 1.) плейлист, брандиран от козметичната марка Axe на компанията Unilever и 2.) истинския подкаст Clash на Spotify Studios. 

Как работи услугата? Когато една гласова реклама бъде пусната, слушателят може да избере да взаимодейства (с нея) посредством произнасяне на " Play Now ". Тази негова гласова компанда задейства плейлист или подкаст, които съдържат спомагателни реклами. Тоест, той избира дали да не слуша брандирано аудио наличие, спонсорирано от огромните марки и направено задоволително атрактивно за слушане. Но правото да слуша или да не слуша остава негово. Ако слушателят не отговори, или каже нещо друго, друго от командата " Play Now ", настоящото аудио наличие ще продължи както всекидневно. 

Новите гласови реклами ще показват забавни за слушане брандирани аудио продукции. Те са тествани към този момент единствено върху потребителите на Spotify в Съединени американски щати, които са дали позволения приложението да употребява микрофоните им и слушат от безплатната, цялостна с реклами версия на Spotify. Потребителите могат и да откажат опцията. 

Защо цифровият маркетинг би трябвало да го е грижа за това?

Новият формат с гласови команди е израз на продължителните старания на Spotify да изгради своята рекламна услуга за стрийминг и да влага в гласови решения. Управляваните с глас реклами може да станат ефикасни способи в бъдеще рекламодателите да разпространяват наличието си и да ангажират потребителите, когато хората не се насочват изключително надолу по екраните си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР