Нещо много, много, много важно на вашето внимание. В петък

...
Нещо много, много, много важно на вашето внимание. В петък
Коментари Харесай

Слави: През 1996 г. по площадите се пееха моите песни, които са актуални и днес

Нещо доста, доста, доста значимо на вашето внимание. В петък вечер, в края на работния ден, шефката на Бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова вкарва корекция в Закона за Българска народна банка. Вкарва я посредством обичания герберски прийом – преходни и заключителни разпореждания. Пояснявам: Чрез преходни и заключителни разпореждания по някой закон се вършат промени, без тези промени да се разискват от Парламента или от жителите. Правят се на мрачно. Затова посредством преходни разпореждания се вършат най-големите простотии в тоя Парламент.
Това написа Слави Трифонов в своята Фейсбук страница в коментар за законовите поправи от страна на ГЕРБ.
" Та, посредством тази корекция на „ преходната “ Менда Стоянова, на практика се отстранява закрепеният курс на лв. към еврото. Защото, в случай че това се одобри, всяка страна от Еврозоната, плюс Дания, може да претендира, че курсът на лв. е прекомерно висок и да желае намаляването му. Тоест левът може да се обезцени и спестяванията на хората да се стопят. За да се избегне това, единственото, което би трябвало да създадат ръководещите, е да вкарат още едно изречение. И това изречение би трябвало да гласи, че курсът остава 1.95583 лв. за 1 евро до влизането на България в Еврозоната.
Ако са толкоз глупави и не го създадат, ще върнат времето обратно – в 1996 година, когато хората излязоха на улицата и пометоха ръководещите. И ще мога да крещя на Бойко Борисов Жан Виденов. И още нещо. Тогава по площадите се пееха моите песни - „ Боят настана “, „ Вятър ечи, балкан стене “, „ Седем осем и ще си паднала “. И да ви кажа, тези песни са настоящи и през днешния ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР