Нещата, които останаха недовършени ще са приоритет, заяви служебният министър ...

Нещата, които останаха недовършени ще са приоритет, заяви служебният министър

Минеков: Приоритет в културата ще са недовършените неща

Нещата, които останаха незавършени ще са приоритет, съобщи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Той взе участие в тържественото разкриване на дванадесетото издание на Националния събор на националното творчество в град Копривщица.

Следващия петък ви поканвам на конференция и ще кажа всичко, което би трябвало да се свърши, сподели Минеков. Той посочи, че незавършените неща не са малко.

Идвам с положителни планове и ще разберете, че това, което предлагам, би трябвало да стане. Аз няма да съумея за два месеца, само че този път ще го направя по този начин, че който влезе в министерството не да се движи по неговото предпочитание, а „ по насила “ да извърши всичко това като едни положителни планове, добави Минеков.

По думите на министър Минеков един от цели е бюджетът на ведомството. Той не е това, за което мечтаехме и за което се договорихме, акцентира той. Миналата година поканих представители на всички политически партии и те се съгласиха да увеличим стъпката в бюджета с 0,2 и се усещам „ ударен “, тъй като това не се случи, сподели още служебният министър на културата. Проектът за бюджет на последното държавно управление беше 165 млн. лева, напомни проф. Велислав Минеков.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg