Несъмнено пандемията в резултат на коронавируса повлия на пазара на

...
Несъмнено пандемията в резултат на коронавируса повлия на пазара на
Коментари Харесай

Безплатен наем за първите 50 дни

Несъмнено пандемията вследствие на ковид повлия на пазара на наем на жилища, като доста от хората, които останаха без работа бяха принудени да освободят наетите жилища и да се върнат по родните си места. Докога ще продължи това не е ясно. Факт е обаче, че процентът на свободните жилища в огромните градове пораства и ще продължи да се усилва до момента в който бъде ясно по кое време тъкмо ще завърши пандемията.

Ярък образец за директната връзка сред ковид и наемите е Манхатън. Там беше регистриран нов исторически връх от 13 117 свободни жилища и спад при подписаните нови покупко-продажби от 23%, а в някои елементи той доближи даже 39%. Юли беше и месецът, в който беше регистриран и най-големият спад в наемните равнища за последното десетилетие - 10%.

Проблемът пред наемодателите е огромен и се усилва с всеки минал ден. Това принуждава притежателите да мислят различни разновидности за привличане на клиенти. Те към този момент оферират 50 дни безвъзмезден наем при подписването на контракт. Средният месечен наем при новите контракти сега е 3320 USD, което е най-ниското равнище за последните 9 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР