нес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево.

...
нес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево.
Коментари Харесай

Какво време ни очаква днес

нес над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Преди обяд над централната част от Южна България ще има ниска облачност, която към обяд ще намалее. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, сочи информация в уеб страницата на

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и няма да се трансформира значително.

Над Черноморието

ще е най-вече слънчево. В утринните часове тук-там с ниска облачност или мъгла. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 23°-24°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините

ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 12°.

Тази седмица публично настава есента. От вторник нататък денят ще стартира да се съкратява за сметка на нощта с по 5 минути всеки ден.

Във втората част на седмицата времето ще е по-динамично. Дневните температури ще продължат своя ход нагоре до четвъртък. Но в сряда по здрач и в четвъртък следобяд се оформят краткотрайни превалявания с гръмотевици в западната половина на страната.

Първите по-значителни есенни превалявания към този момент се обрисуват в последните 3 дни на месеца. В Средиземноморието ще се откри зона с ниско атмосферно налягане, която ще се движи на изток над Балканския полуостров. Така в интервала 27-30 септември се чакат превалявания, които според от пътя на циклона тук-там ще са интензивни. Температурите също ще паднат с няколко градуса надолу.

В края на тази седмица се чакат и геомагнитни разстройства. Те ще стартират към 25 септември с кулминационната точка в неделя (27 септември).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР