Непубликувани досега показания взривиха защитата на експрезидента на САЩ Доналд

...
Непубликувани досега показания взривиха защитата на експрезидента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Нови показания взривиха защитата на Доналд Тръмп по обвиненият за размириците на Капитолия


Непубликувани до момента показания взривиха отбраната на експрезидента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по обвиняванията, свързани с протеста на американския Капитолий, написа френският в. " Фигаро ", представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 187
Касиди Хъчинсън, помощничка на началника на канцеларията на Тръмп Марк Медоус, разказа подиуми и диалози, на които е станала свидетелка. Според нея тогавашният президент Тръмп е бил прелестно осведомен за обстановката, само че все пак се е опитал да се причисли към въоръжените си последователи, насочващи се към постройката на Конгреса на Съединени американски щати.

Нейните свидетелства за диалозите ѝ с Медоус и с юриста на Тръмп - Руди Джулиани отстраняват всевъзможни неясноти по въпроса до каква степен антуражът на Тръмп е бил осведомен за евентуално взривоопасния темперамент на обстановката. Четири дни по-рано Джулиани ѝ е споделил, че Тръмп ще бъде при последователите си, които ще се насочат към Капитолия.



Касиди Хъчинсън

Хъчинсън си спомня също, че в диалозите са били упоменати имена на две крайнодесни групи, " Прауд бойз " и " Оат кийпърс ", доста членове на които бяха задържани и упрекнати в скрит план.

Тръмп е желал и да се махнат детекторите за метал от мястото на митинга, на който той приказва пред поддръжниците си. Той изразил неодобрение, че някои от тях няма да желаят да минат през детекторите, тъй като носят оръжия, написа в. " Айриш таймс ". " Махнете скапаните детектори за метал. Пуснете моите хора. Оттук могат да се насочат към Капитолия. Пуснете хората. Махнете скапаните детектори за метал ", декларирал Тръмп в диалог, който Хъчинсън е чула, намирайки се наоколо.

Тогавашният президент на Съединени американски щати е нападнал ръководителя на защитата си Робърт Енгъл, който не му е разрешил да отиде при събралите се пред Капитолия негови поддръжници, написа френският в. " Монд ". " Сигурността не е обезпечена. Връщаме се ", е споделил шефът на защитата.

" Аз съм скапаният президент, отведете ме на Капитолия! ", наредил в отговор Тръмп, пробвайки се да получи надзор над кормилото на президентската лимузина. Когато Енгъл го хванал за ръката, с цел да му попречи, президентът хванал началника на защитата си за врата, описа Касиди Хъчинсън, преразказвайки чутото от намиралия се в лимузината Антъни Орнато, шеф на интервенциите в администрацията на Тръмп.

След връщането си в Белия дом Тръмп хвърлил обяда си по стената.

Показанията на Хъчинсън сочат, че Тръмп не е наред. Въпросът е дали гласоподавателите ще се вслушат, написа в. " Вашингтон пост ", като напомня, че експрезидентът има всички шансове да бъде един от претендентите - и може даже да е любимец - на президентските избори през 2024 година.

Гласоподавателите си спомнят в розови краски времето с по-ниска инфлация и по-ниски цени на бензина. Но показанията на Хъчинсън демонстрираха какъв брой рисково е в Белия дом да стои мегаломан, акцентира изданието.

За страдание, може да се окаже, че непълен брой американци обръщат внимание на тези свидетелски показания. Републиканските гласоподаватели остават запленени от Тръмп и безпочвените му тайни теории, а представителите на Републиканската партия се опасяват да създадат каквото и да било, което може да им навлече гнева му.

Избирателите може да желаят да изпратят известие за недоволството си от статуквото. Но инфлацията ще премине, заплатите ще се покачат и веригите за доставки ще се приспособяват. Последствията от вероятно наново овластяване на една неуравновесена персона, откакто Тръмп не е понесъл съществени последствия за опит за събаряне на демократичния ред, може да са вечно, написа американското издание.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР