Неприятностите за Кей Нишикори нямат край. Миналата година японецът записа

...
Неприятностите за Кей Нишикори нямат край. Миналата година японецът записа
Коментари Харесай

Нишикори аут за половин година след нова операция


Неприятностите за Кей Нишикори нямат край. Миналата година японецът записа няколко доста положителни резултата, само че за жалост се оказва, че проблемите с травмите не са останали в предишното. Световният №46 заяви, че ще се подложи на интервенция поради контузията в лявото бедро, която го тормози от Индиън Уелс насам. Именно това е и последният досега шампионат, в който японецът взе присъединяване.

„Здравейте на всички. Исках да ви дава настояща информация по отношение на здравословното ми положение. Както множеството от вас знаят, не съм играл от Индиън Уелс насам поради травма в лявото бедро. След като пробвах няколко разнообразни рехабилитационни метода, с лекарския ми екип взехме решение, че ще е най-добре да се подложа на артроскопична интервенция, която ще бъде осъществена тази седмица. Ще дам всичко от себе си, с цел да се завърна допустимо най-скоро, като съгласно първичните прогнози ще съм отвън игра за към 6 месеца. Благодаря на всички ви за поддръжката и чакам с неспокойствие да ви видя още веднъж в тура“ – написа финалистът на US Open за 2014 година в обществените мрежи.

Нишикори пропусна огромна част от сезон 2020 година поради хронична контузия в рамото, поради която се подложи на интервенция. Миналата година обаче японецът се завърна в тура и на няколко пъти подсети за най-хубавите си дни на корта. Най-успешният интервал за него през сезона бе края на юли и началото на август, когато първо доближи до четвъртфиналите на Олимпийските игри, а по-късно игра полуфинал на ATP 500 шампионата във Вашингтон.

Миналата пролет 32-годишният тенисист записа и два четвъртфинала на равнище ATP 500 – в Ротердам и Дубай.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР