Неприятни инциденти помрачиха срещата между Атлетик“ (Билбао) и Олимпик“ (Марсилия)

...
Неприятни инциденти помрачиха срещата между Атлетик“ (Билбао) и Олимпик“ (Марсилия)
Коментари Харесай

Ултраси с ножове в Билбао, сблъсъци между фенове във Франция

Неприятни произшествия помрачиха срещата сред „ Атлетик “ (Билбао) и „ Олимпик “ (Марсилия) – 1:2 от 1/8-финала реванш в Лига Европа. Двама испански служители на реда са потърпевши, откакто са били нападнати с ножове от почитатели на гостите.

Първият случай се е разиграл преди началото на срещата, когато 57-годишен еднообразен чиновник опитал да въдвори ред при влизането на френските ентусиасти на стадион „ Сан Мамес “ и е бил наръган от развилнял се ултрас. За благополучие не се е стигнало до съдбовен край откакто униформения е бил откаран в локалната болница, където положението му е нормализирано.

Вторият случай е станал по време на мача, когато последовател на гостите е атакувал стюард на стадиона. Охранителят се разминал единствено с леки порязвания по ръката.

И двамата нападатели са задържани и отведени в локалната полиция.

Инциденти имаше и във Франция. Там почитатели на „ Лион “ и ЦСКА (Москва) си спретнаха пердах между тях преди реванша на „ Стад дьо Люмиер “. Френският вестник „ Екип “ твърди, че конфликтът е бил стартиран от съветските почитатели, които предизвикали локалните ултраси.

Полицията е реагирала доста бързо и е съумяла да предотврати по-сериозен случай. За задачата се е наложило потреблението на сълзотворен газ за разпространяване на развилнелите се агитки.

„ По непотвърдена информация 100 ултраси на „ Спартак “ са пристигнали да се бият един до друг с тези на ЦСКА против локални ентусиасти – написа „ Екип “. – Общо съветските хулигани бяха повече от 500 и държаха на крайник цяла нощ полицията в Лион “.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР