Неприятна новина за всички любители на безплатните онлайн филми. Днес

...
Неприятна новина за всички любители на безплатните онлайн филми. Днес
Коментари Харесай

Неприятна новина за любителите на безплатните филми


Неприятна вест за всички фенове на безплатните онлайн филми. Днес стана ясно, че Българската асоциация на музикалните продуценти завоюва първото у нас дело за блокиране на достъпа до пиратски уеб сайтове, осведомиха от асоциацията.

Решението, постановено на първа инстанция от Софийски градски съд на 31 май 2023 година, изисква три интернет доставчика в България да подхващат дейности по прекратяване и блокиране на достъпа на своите клиенти до уебстраниците, в  които са налични онлайн платформите за шерване на файлове ThePirateBay и Zamunda.
-->
Трябва да бъдат блокирани освен главните уебстраници, само че и техните огледални уеб сайтове (proxy), в това число и такива, които не са категорично посочени в правосъдното решение. Така ще се прекрати опцията за осъществяване на нарушавания от админите на The Pirate Bay и Zamunda по отношение на музикални продуценти, членове на БАМП, в качеството им на носители на сродни продуцентски права.

Делото е заведено от БАМП през 2020 година, както от името на нейните членове, по този начин и от името на огромни звукозаписни компании, членуващи в IFPI.

България се причислява към 20 страни по света, които към този момент са блокирали The Pirate Bay, в това число 13 страни в
Европейски Съюз. Zamunda, локален BitTorrent уебсайт, до момента не е блокиран в други страни, защото България съставлява 80% от трафика към него.  Това решение ще има несъмнено основно въздействие върху ограничението на пиратството в страната ни отсега нататък.

Франсис Мур, основен изпълнителен шеф на IFPI, заяви:  " Приветстваме това решение и въздействието, което то ще има върху ограничението на противозаконния достъп до музика. Нарушаването на авторски права от всевъзможен тип предизвиква сериозна щета на локалните музикални екосистеми и насочва пари надалеч от тези, които основават и влагат в музика. “

Според Петя Точарова, изпълнителен шеф на БАМП, изходът от това дело е от огромно значение освен за музикалната промишленост, само че и за целия креативен бранш в България. Тя съобщи: „ Приветстваме решението на Софийския градски съд, с което се отбелязва  сериозен прогрес в битката на звукозаписната музикална промишленост против онлайн музикалното пиратство. За първи път в България се произнася правосъдно решение за блокиране на достъп до пиратски уеб страници и считаме този казус за значима стъпка в вярната посока “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg