Неприятна новина за пенсионерите.След преизчислението на пенсиите ще бъдат повишени

...
Неприятна новина за пенсионерите.След преизчислението на пенсиите ще бъдат повишени
Коментари Харесай

Само 36% от пенсиите ще бъдат преизчислени

Неприятна вест за пенсионерите.

След преизчислението на пенсиите ще бъдат нараснали единствено старите пенсии. Ощетени пенсионери няма да има, само че може би ще има разочаровани, тъй като единствено 36% от хората с пенсии ще получат нарастване. Това съобщи пред БНТ бившият обществен министър Христина Христова.

Тя посочи, че ще се преизчисляват всички пенсии, само че тези, които са по-новите и са сметнати в началото на по-високи междинни приходи, няма да имат нарастване или в случай че имат, ще бъде алегорично.

По думите ѝ задачата е да се понижи разликата сред пенсии получени по-отдавна и по-нови пенсии, с цел да бъдат при идентични осигурителни условия.

Национален осигурителен институт вкарва услуга за инспекция на преизчисленията на пенсиите

Иван Нейков, също някогашен обществен министър, посочи, че ще бъдат преизчислени единствено пенсиите, свързани с трудова активност.

" Идеята в началото е добра, т.е. да преодолеем това, което стана през годините. Поради бързото повишаване на заплатите на хората се стигна до обстановка, в която разликата сред остарели и нови пенсии е стотици левове за една и съща работа “, добави някогашният обществен министър Иван Нейков, написа novini.bg.

Според него от позиция на справедливостта, това решение внася повече такова, само че дружно с това ще има и отчаяние заради непрофесионалната връзка. Тъй като хората са останали с усещане, че всички пенсии ще бъдат увеличени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР