Неприятелски настроените към Русия страни сега се опитват да унищожат

...
Неприятелски настроените към Русия страни сега се опитват да унищожат
Коментари Харесай

Медведев: Неприятелски настроените към Руската федерация държави изкореняват паметта на героите от Великата отечествена война

Неприятелски настроените към Русия страни в този момент се пробват да унищожат загатна за битката с нацизма и героите от Великата отечествена война, сподели Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия на съвещание на организационния комитет за подготовката и провеждането на събития, отдадени на 80-годишнината от успеха в Сталинградската борба, оповестяват съветски медии.

„ Както знаете, в вражески страни през днешния ден те се пробват да изтрият, доколкото е допустимо, паметта на героите, победили нацистките войски, унищожават монументи на всички места и по всевъзможен метод възхваляват фашистките палачи и техните съучастници. В някои страни това просто се прави непосредствено, до момента в който в други страни, в това число и в страни, принадлежали съответно към съответния пакт на Хитлер, просто срамежливо си затварят очите, като че ли нищо не се случва ", сподели още Медведев.

По думите му по тази причина събитията, свързани с датите на главните борби на Великата отечествена война, са опция да се подсети на целия свят, че никой не може да унищожи историческата истина и да я „ обърне наобратно ".

Медведев акцентира, че с цел да съхраним историческата памет „ нуждая се от действителни каузи, от непрекъсната целенасочена работа ". „ Разбира се, това е работа с по-младото потомство и, несъмнено, работа с ветераните, подкрепяне на техните фамилии. Разбира се, възобновяване на монументи на военната популярност, музеи и експозиции, търсене на документи, военни реликви, всичко, което по един или различен метод свидетелства за подвига на нашия народ ", изясни той.

Медведев означи, че паметта за подвига се усеща изключително в земята на Сталинград, както и на Курската подутина, а основаването на нов мемориален комплекс на Курската подутина е споделена отговорност, такава задача си коства.

Говорейки за честването на годишнината от разгрома на фашистките нашественици край Сталинград от руските бойци, заместник-председателят на Съвета за сигурност означи, че се прави огромна работа за увековечаване на паметта, опазване на исторически места и културни реликви.

„ Днес е изключително значимо и, несъмнено, належащо - да се съобщи истината за тези събития. Празненствата постоянно способстват за това, че си спомняме минали събития и представяме нашата обективна, същинска версия за това какво е било руският народ, по какъв начин алените Армията оказа опозиция на германо-фашистките нашественици ", заключи Медведев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР