Неприемането на плана за управление на Национален парк Пирин“ и

...
Неприемането на плана за управление на Национален парк Пирин“ и
Коментари Харесай

БСП в Банско: Неприемането на плана за НП „Пирин“ не защитава българските интереси

„ Неприемането на проекта за ръководство на Национален парк „ Пирин “ и това, че непрекъснато се намира метод да се апелира, е неприятна услуга за жителите и бизнеса от района и не пази българските ползи. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Атанас Костадинов на среща с жителите от Банско.

По думите му, когато се взимат такива решения, би трябвало да се следи те да бъдат потребни за локалната стопанска система и да дават отговор на националните цели. Според него би трябвало както на национално равнище, по този начин и на районно да се дефинират съответни цели, които да се развиват от страната. „ За да реализираме всичко това, са нужни правдивост за хората, развиване на района и политическа воля “, съобщи Атанас Костадинов.

Банско бе първата спирка на червени депутати, които потеглиха по график да обикалят Пиринско, с цел да показват „Визия за България“.

„Като опозиционна партия взехме решение, че е наш дълг и отговорност пред хората да споделим нашите визии за развиването на България, да търсим хрумвания и предложения“, съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева в Банско.

 x50767afff600a07de88d31a9af75e65a-jpg-pagespeed-ic-bxgycgqimz Весела Лечева акцентира, че в областта на районната политика съществена цел на Българска социалистическа партия е да се се понижи несъответствието сред обособените региони и да се помогне на всеки регион да развие своите предпочитани браншове. Тя акцентира, че несъмнено за Банско това е туризмът и би трябвало да се работи в посока той да стане целогодишна европейска туристическа дестинация. „ Това е допустимо да стане, в случай че се насочат предпочитано вложения в инфраструктура, поддръжка на локалното произвеждане и начинания от страна на държавното управление “, акцентира Весела Лечева.

„ Държавата би трябвало да е тил на българските бизнесмени “, съобщи националният представител Жельо Бойчев. Той акцентира, че би трябвало да се смени социално-икономическият модел, който концентрира финансовите запаси в дребна група хора за сметка на болшинството български жители. По думите му държавните сдружения би трябвало да бъдат ръководени по този начин, че да могат да вземат решение проблемите на хората и да носят облага. „ България се нуждае от радикална смяна, която не е единствено въпрос кой е на власт, само че и какво ще прави. Който и да пристигна, в случай че продължи по този начин, няма да реализира нужните за България резултати “, безапелационен бе той.

Жельо Бойчев акцентира, че Борисов и държавното управление му нямат опрощение за това, че не могат да осъществят капацитета на България в планинския туризъм. „ Ние от дълго време сме приели позиция на Народно събрание на Българска социалистическа партия за развиването му. Искам да знаете, че имате нашата поддръжка за развиване на вашия регион“, съобщи той.

Красимир Янков пък съобщи още, че бранш „ Сигурност “ би трябвало да е самостоятелен от политическа интервенция. Има органи, които би трябвало да подсигуряват използването на законите и опазването на публичния ред, само че Министерство на вътрешните работи се управлява от Бойко Борисов, с цел да обслужва ГЕРБ “, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия. По думите му жителите са сложени в състояние да се опасяват от мощния представител на властта, за който Министерство на вътрешните работи се грижи – кмет, депутат, общински консултант, политически началник от партиите в ръководещото болшинство. „ Изход има! Нов модел на съдействие на органите на реда с гражданското общество и нов модел на действие на бранш „ Сигурност “, самостоятелен от политическа интервенция “, безапелационен бе Янков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР