Непревеждан до момента роман от автора на класиката Портокал в

...
Непревеждан до момента роман от автора на класиката Портокал в
Коментари Харесай

Непокорното семе от Антъни Бърджес – плътта притежава своя логика

Непревеждан досега разказ от създателя на класиката „ Портокал в часовников механизъм ”.
Освен „ Портокал с часовников механизъм ” Антъни Бърджес завещава на международната литературна съкровищница още една смайваща антиутопия, която насочва предизвестие към бъдещите генерации.
 Изключителният дебютен разказ Шестият пръст от Деляна Манева – история за корените, които не можем да изтръгнем Изключителният дебютен разказ " Шестият пръст " от Деляна Манева – история за корените, които не можем да изтръгнем
Роман за бягството на открито и за безконечното връщане вкъщи в духа на книгите на Мирослав Пенков. На пазара към този момент може да откриете „ Шест...
59 години след публикуването си „ Непокорното семе ” се появява за пръв път на български език в превод на Надежда Розова и с корицата на художника Дамян Дамянов.
Стабилността в един непосредствен свят е главната цел на Министерството на безплодието. Властите в него се стремят да не позволен пренаселване на планетата посредством надзор над популацията. Тук различната половост и доброволната дезинфекция са издигнати на фундамент, а майчинството се мери в квоти.
Учителят по история Тристам и неговата брачна половинка Биатрис-Джоана тъкмо са изгубили своя непълнолетен наследник Роджър. Това значи, че в никакъв случай повече няма да могат да станат родители. Същевременно Биатрис-Джоана поддържа любовна спекулация с Дерек, брата на Тристрам, поставил обществена маска, с цел да подкрепи кариерата си. От пристрастеността им обаче се ражда закононарушение: заченати са близнаци.
Младата жена е принудена да се трансформира в бегълка, с цел да оцелее, а почтеният Тристрам e задържан от Сивите – полиция на екстремизираното статукво, която ползва тежки репресивни ограничения. Междувременно обществото е paзтърсено от митинги и протести из цялата страна. Стари и забравени антични ритуали за плодовитост се възраждат, надига се злокобен канибализъм, позициите на държавното управление са разтърсени, а таен проект за пречистване на популацията е наведен в деяние.
 Опашката от Захари Карабашлиев – допустимо ли е любовта да оцелее в борбата за властта? " Опашката " от Захари Карабашлиев – допустимо ли е любовта да оцелее в борбата за властта?
Светът от близкото (възможно) бъдеще като че ли е на път да захапе опашката си. А обичаният български публицист Захари Карабашлиев („ 18...
Сякаш Армагедон е настъпил и в тази последна война на карта е заложено бъдещето на човечеството.
„ Непокорното семе ” е забележителна и смайващо реалистична ирония, ориентирана към някои от най-наболелите тематики на съвремието ни. Остроумна и занимателна книга, която напомня, че бъдещето на човешката цивилизация е невероятно без любовта и вярата в положителното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР