Непрекъснатото залагане на вдиганета на минималната работна заплата ще остави

...
Непрекъснатото залагане на вдиганета на минималната работна заплата ще остави
Коментари Харесай

Шивашка индустрия пред колапс: Производител №1 на чорапи затваря, губим 120М лв., смърт при 940 лв.

Непрекъснатото залагане на вдиганета на минималната работна заплата ще остави българите без работни места, сочи практиката. Бизнесът превантивно реагира на идното помпане на инфлацията, освен това още преди МРЗ да е станала действително нито 850 лева, с което се фукат в акцията значително политици, воглаве с К.Нинова, въпреки да я гласоподава съвсем цялото минало Народно събрание. Нито 940 лева, за колкото от много време популистки натиска Асен Василев от ПП-ДБ, а служебният министър на финансите и негова заместничка в постоянния кабинет Р.Велкова и публично предложи.

 

Ето съответен образец, който дава бегла визия в какъв колапс е сега цялата ни шивашка индустрия – една от дребното работещи, дружно с производството на авточасти и на оръжие. Постоянното повдигане на МРЗ към този момент затваря предприятия.

 

Най-големият производител на чорапи в страната В града ще остане единствено дистрибуторският център. Решението е взето от притежателя - израелската текстилна група Delta Galil Industries, удостовери за Капитал генералният управител на българското сдружение Игал Херетц.
В предприятието, което има доходи от над 120 млн. лева за 2021 година и създава за топ марки като Nike, Columbia, Converse, Pierre Cardin, към януари са работили 480 души, а година по-рано чиновниците са били 600, сочи информация в Апис.

 

В районното отделение на Агенцията по заетостта в Русе към този момент е получено съобщение за всеобщи уволнения на 360 души, които ще бъдат освободени от работа поетапно от 1 май до 30 септември, прецизираха за Капитал от ведомството.
Както в този цех, по този начин и в цялата шивашка промишленост коронавирусът и затварянето на Азия поради него помогнаха България да удържи работата на ишлеме, а и да си върне част от поръчките, отиващи за Ориента. Ала приключването на този интервал, плюс повдигането на разноските – заплати, осигуровки, ток и газ, което в източните страни не е такова, кара вложителите да бягат, а цели краища на страната ни и изключително женската работна ръка в тях да остават без прехранване.

 

 Радостина Тонева

създател: СЛАВА
...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР