Непрекъснатият информационен океан ни залива с всевъзможни черни статистики по

...
Непрекъснатият информационен океан ни залива с всевъзможни черни статистики по
Коментари Харесай

Д-р Цветеслава Гълъбова: Пандемията показа, че ние нямаме лекари и медицински сестри

Непрекъснатият информативен океан ни залива с всевъзможни черни статистики във връзка с. От другата страна обаче са обстоятелствата, че това заболяване фактически съществува и има хора, които го изкарват доста тежко. Всичко това води до нашия уплах и тревога.
Това съобщи в предаването шефът на Националната психиатрична болница " Св. Иван Рилски ", доктор Цветеслава Гълъбова. По думите ѝ особено за България здравната система се е оказала недостачъно готова за този проблем. " Ние имаме един продължителен дефицит на фрагменти и към този момент 10 години приказваме за това, само че нищо не се случва. И в този момент, когато ни връхлетя пандемията, тя просто катализира очевадното, че ние нямаме лекари и медицински сестри ", уточни доктор Гълъбова.
Тя разяснява, че при нас, българите, неспазването на ограниченията не е било доста мъчно, защото ние като народ имаме някои особености, правещи ни извънредно недоверчиви. Д-р Цветеслава Гълъбова изясни обаче, че българинът няма доверие на институциите си като за това самите институции имат доста огромен принос. " Да, ние би трябвало да съблюдаваме ограниченията, само че да - не трябва да бъдем упреквани като общество, че бройките на заболелите порастват. Вижте, подобен вирус съществува, само че е по-важно да мислим в посока по какъв начин да се борим с инфекцията, а не да се увличаме в тайни теории дали вирусът е изкуствено основан, или е натурален ", означи психиатърът.
Тя даде съвет към хората да черпят информация единствено от надеждни източници по тематиката и това да не лишава прекомерно доста време от всекидневието им. " Това, че споделяме, че вирусът го няма и ние ще си вършим, каквото си желаеме, не работи в наша изгода. Добре е да бъдем по-предпазливи, да употребяваме главите си за мислене и да не разпространяваме непроверени обстоятелства ". Д-р Гълъбова насочи и съвет информацията, която формалните органи дават във връзка с COVID-19, да се сервира извънредно отговорно, правдиво и с готовност да бъде вярно разбрана.
Целия диалог гледайте във видеото:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР