Неправителствената организация “Репортери без граници публикува своя годишен доклад.Според него

...
Неправителствената организация “Репортери без граници публикува своя годишен доклад.Според него
Коментари Харесай

България продължава да пада в Индекса за свобода на пресата и е на последно място в ЕС

Неправителствената организация “Репортери без граници ” разгласява своя годишен отчет.

Според него България е на 111-о място в класацията за свободата на печата в света за 2018 година.

България продължава да пада в Индекса на свободата на пресата и е на последно място в Европейския съюз. Въпреки че сега ръководи Съюза, страната ни се подрежда след всички страни от Западните Балкани, някои от които са претенденти за участие в блока.

Корупцията и конфликтът сред медии, политици и олигарси са необятно публикувани. Най-известното олицетворение на това извънредно положение е Делян Пеевски, някогашен началник на основната разследваща организация в България и притежател на медийната група, която има шест издания и управлява 80 % от медийното разпространяване.

Разпределянето от държавното управление на европейски средства за избрани медии се организира с цялостна липса на бистрота, което дейно ги подкупва да бъдат по-меки в отразяването и да се въздържат от засягане на някои тематики, се споделя още в отчета. Заплахите и офанзивите против публицисти се ускориха през последните месеци и може да се окаже рисково да бъдеш публицист в България.

" Репортери без граници " предизвестяват, че климатът на ненавист и неприязън към публицистите, както и засилващите се опити за надзор върху медиите, е опасност за демокрациите в света.

Групата упреква трите международни суперсили – Съединени американски щати, Русия и Китай, че оглавяват офанзивата против свободата на пресата.

" Свободата на пресата по целия свят е под опасност от тройния удар на американския президент Доналд Тръмп, Русия и Китай в опит да бъдат смазани всички несъгласни ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР