Непоставеният Давид Гофен победи водача в световната ранглиста и в

...
Непоставеният Давид Гофен победи водача в световната ранглиста и в
Коментари Харесай

Давид Гофен победи световния номер 1 Карлос Алкарас на турнира в Астана

Непоставеният Давид Гофен победи лидера в международната класация и в схемата на АТР шампионата в Астана, Карлос Алкарас.

Белгиецът се наложи над първенеца от US Open със 7:5, 6:3 в дуел от първия кръг, траял час и 46 минути.

В първата част двамата си размениха по два пробива в първите 10 гейма. Гофен нанесе своя удар в 12-ия, когато поведе с 40:15 при сервис на испанеца и осъществя първия си сетбол.

В идната част седмият в международната класация белгиец поведе с 5:1. Алкарас върна единия пробив и след това взе подаването си, само че в деветия гейм Гофен стигна до мачбол, който осъществя, откакто стоп волето на испанеца излезе в навън.

" Когато играеш против международния номер 1 на огромна сцена, пред огромна аудитория, даваш всичко от себе си, с цел да играеш най-хубавия си тенис, тъй като нямаш избор. Трябва да се бориш и по този начин беше и през днешния ден ", сподели след триумфа Гофен.

Алкарас се любува на исторически сезон, откакто завоюва мастърсите в Маями и Мадрид, а по-късно и подвигна първия си трофей от Големия шлем на US Open с победа, която го изстреля до номер 1. Той е най-младият състезател, издигнал се до върха в историята на ранглистата на ATP.

Във втория кръг Давид Гофен играе против френския левичар Адриан Манарино.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР