Непосредствено преди Световния ден на океаните, Discovery Channel ще излъчи

...
Непосредствено преди Световния ден на океаните, Discovery Channel ще излъчи
Коментари Харесай

Discovery Channel отбелязва Световния ден на океаните с „Историята на пластмасата“

Непосредствено преди Световния ден на океаните, Discovery Channel ще излъчи „ Историята на пластмасата “ – взор към основаната от индивида рецесия със замърсяването с пластмаса и световния резултат, който има над здравето на нашата планета и хората, които я обитават. Обхващайки три континента, филмът илюстрира актуалната злополука: полета цялостни с отпадък, истински планини от отпадък, реки и морета задръстени от боклуци и висини изпълнени с отровни излъчвания от производството на пластмаса.

Запознайте се с „ Историята на пластмасата “ на 7 юни, неделя, от 21:00 часа по Discovery Channel.

Официална селекция на Филмовият фестивал в долината на Мил (победител в категория „ Награда на публиката “) и фестивала DOC NYC 2019, „ Историята на пластмасата “ включва изявленията с специалисти и деятели на първа линия в борбата, разкривайки разрушителните последици от замърсяването с пластмаса. С ангажираща анимация, фрагменти от 30-те години на предишния век и изявленията, филмът разкрива сложен проблем, който от ден на ден оказва влияние върху здравето на планетата и нейните жители.

„ Проблемите, подчертани в „ Историята на пластмасата “ показват по какъв начин решенията, взети локално, могат да ни окажат влияние на световно равнище “, съобщи Нанси Даниелс, бранд шеф, Discovery and Factual. „ Нямаме самообладание да изтъкнем решенията, заложени във кино лентата, които ще оказват помощ на нашия свят да стане по-чисто и здравословно място за живот. “

„ Приоритет за нас бе да намерим дом за кино лентата, който ще популяризира значимите послания и гласове в „ Историята на пластмасата “, съобщи режисьорът Дейя Шлосберг, „ и Discovery е идеалният сътрудник, с който да се реализира това. Изключително разчувствани сме да работим с техния екип, с който да предоставим кино лентата на публиката, както в Съединени американски щати, по този начин и по целия свят. “

„ Историята на пластмасата “ насочва взор върху вредите върху околната среда и нарушаванията на правата на индивида, които се случват през целия витален цикъл на пластмасата - освен откакто е изхвърлена. Посланията към пластмасата от десетилетия се управляват от производителите на пластмаса, които съзнателно са се фокусирали върху пластмасовите боклуци. Филмът разкрива по какъв начин пластмасовата промишленост по едно и също време упреква разточителните консуматори за замърсяването с пластмаса и в същото време нападателно влага в производството на повече пластмаса за еднократна приложимост от всеки път.

Филмът акцентира, че до момента в който почистването е значимо за разбирането на обстановката, същинското решение се крие в прекъсването на всеобщото произвеждане на пластмаса преди всичко. „ Пластмасовата рецесия не стартира, когато пластмасите навлизат в океана. Тя стартира, когато нефтът и газът изоставен кладенеца и продължава да е проблем на всяка стъпка по пътя “, споделя Карол Мъфет от Центъра за интернационално законодателство в региона на околната среда.

Освен, че показва съществото на рецесията, „ Историята на пластмасата “ демонстрира световната опозиция и мрежата от всекидневни герои, работещи в интернационален проект за битка с този наложителен проблем, в това число капитан Чарли, разкрил северно-тихоокеанския отпадък, Елън и Елиза Герхарт от Пенсилвания, които стачкуваха против построяването на парчен газопровод през имуществото на фамилията им, и Ивет Арелано, която поддържа общности, седящи на оградната линия на петрохимичния кулоар по крайбрежието на залива.

Discovery Channel ни среща с „ Историята на пластмасата “, показана от The Story Of Stuff Project в партньорство с React To Film; истинска музика от Майк Маккрийд (Pearl Jam) и Коди Уестхаймер; реж. Дея Шлосберг; продуциран от Кайл Кадот, Меган Пондер и Стив Уилсън; съизпълнителни продуценти, Диана Коен, Джаксън Браун и Севън Макдоналд; изпълнителни продуценти - Стив Уилсън, Корали Шарриол-Пол и Денис Пол и Майкъл О`Хеани.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР