Непоказвани шедьоври на Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан

...
Непоказвани шедьоври на Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан
Коментари Харесай

Непоказвани шедьоври гостуват в столицата

Непоказвани шедьоври на Пикасо, Шагал, Дали, Миро, Матис и Фернан Леже може да се прегледат на галерия в София. В столичната изложба Vivacom Art Hall на " Оборище " 5 се откри изложбата " Модернисти на XX век ". Колекционери и ценители имат опция да се насладят на експозицията до 22 декември, а входът е свободен.

Селекцията включва " Коридите ", а също 14 нови и непоказвани експонати на Пабло Пикасо от изумителната серия Carnet de la Californie. Представени са и произведения на Салвадор Дали от " Библия Сакра " със 105 цветни литографии в смесена техника, основани през 1963-1964 година Това е най-голямата оповестена серия с илюстрации на създателя, издадена от " Ридзоли едишънс " в Милано, Италия. Подбрани са и творби на Хуан Миро, Матис, а също и произведения на Марк Шагал от Библейската му серия, основана през 1960 година, която е една от най-емоционалните.

Част от картините идват от най-големия в света издател на автентично графично изкуство - фамозното Ателие " Мурло " в Ню Йорк, което работи непосредствено с създателите. Ще бъдат показани и постери от осъществени към този момент изложения на модернистите. Всички творби ще могат да бъдат закупени и да станат част от сбирките на българските фенове.

По случай 10-годишнината на галерията на 4 декември, от 17 ч., ще има особено събитие от поредицата " Арт и вино ", което цели да провокира вдъхновението на гостите. Докато се любуват на чаша хубаво пиво и прелестен диалог с другари, посетителите ще имат опция да основат лична картина, предизвикана от огромните имена в модернизма. След като прегледат творбите на създатели от миналото столетие, благодарение на професионален художник всички искащи ще могат да основат свое произведение, което да запазят като спомен или да подарят на обичан човек.

В галерията се съблюдават всички противоепидемични ограничения и се позволяват хора единствено с показан зелен документ от имунизация, преболедуване, ПСР или антигенен тест.

Повече информация -.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР