Неотдавна Samsung представи първия си 64-мегапикселов камерен сензор за смартфони,

...
Неотдавна Samsung представи първия си 64-мегапикселов камерен сензор за смартфони,
Коментари Харесай

Samsung, Xiaomi и първият 108-мегапикселов сензор за смартфони

Неотдавна Samsung показа първия си 64-мегапикселов камерен датчик за смарт телефони, а тази седмица корейският колос сподели и първия си датчик, разполагащ с невероятните 108 мегапиксела.

Сензорът се споделя ISOCELL Bright HMX и е създаден взаимно с Xiaomi, само че към този момент не е ясно по кое време ще го забележим вграден в артикул на една от двете компании.

ISOCELL Bright HMX комбинира четири пиксела в един, създавайки супер детайлни 27-мегапикселови изображения.

Освен това с него ще можем да снимаме и стряскащо действителни видеа с резолюция от 6016 х 3384 пиксела при 30FPS.

Сензорът разполага със Smart-ISO технология, която автоматизирано контролира подсветката при прекомерно мощна или прекомерно слаба светлина.

Заради големият набор от пиксели, датчикът е осезаемо по-голям от тези, които сме привикнали да виждаме в актуалните телефони и мобилни джаджи.

Той е с размери от 2.54см на 3.37см и е мъчно да си представим по какъв начин би се вписал в дизайна на някои от бъдещите смарт телефони на Xioami или Samsung.

Въпреки това сме сигурни, че размерът няма да е непреодолима спънка за коя да е от двете компании, като към този момент дочуваме клюки, че първото устройство с ISOCELL Bright HMX ще е Xiaomi Mi Mix 4.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР